Με, πέρα από κάθε προσδοκία, επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η μεγάλη Συναυλία κατά της φτώχειας που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Alpha 98.9.

Οι: Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Όλγα Βενέτη, Βασιλική Καρακώστα, Κώστας Καραφώτης, Στέλλα Κονιτοπούλου, Παναγιώτης Λάλεζας, Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ.Πειραιώς, ένωσαν τις φωνές τους και διατράνωσαν παντού ότι αξίες όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους  μας δεν έχουν χαθεί.

Σε μία εκδήλωση, την οποία παρουσίασαν ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Δημήτρης Αλφιέρης, δόθηκε μήνυμα ελπίδας προς εμπερίστατους αδελφούς μας και ταυτόχρονα της αγάπης και της φροντίδας που δείχνει καθημερινά η τοπική μας Εκκλησία σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη Πειραιώς στον τομέα της Φιλανθρωπίας, αλλά και στις μεγάλες Ευλογίες και ευεργεσίες που δέχεται από τον Θεό καθημερινά, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις, δυστυχώς, ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των αδελφών μας.

Ευχαρίστησε θερμά όλους τους φορείς για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν με κάθε ευκαιρία στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και φυσικά τους εκατοντάδες εθελοντές των Ενοριακών συσσιτίων της Μητροπόλεώς μας οι οποίοι καθημερινά δαπανώνται και  δαπανούν χρόνο και χρήματα με μόνη ανταμοιβή την χαρά της προσφοράς.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν επίδοση της ανώτατης τιμητικής διάκρισης της Μητροπόλεως Πειραιώς, του Σταυρού του Αγίου Σπυρίδωνος σε δύο πρόσωπα τα οποία αντιπροσωπεύουν δύο μεγάλες και σημαντικές επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν τα μέγιστα στον τομέα της φιλανθρωπίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, βράβευσε τον Πρόεδρο του Ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98.9 και αντιπρόεδρο του ομίλου κ.Δήμο Βερύκιο και την εκπρόσωπο της κ.Μαρίας Σκλαβενίτη, της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ οι οποίοι, ο καθένας από την πλευρά του, στέκονται αρωγοί, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στο μεγάλο αυτό έργο προσφοράς και αγάπης.

Ευχαριστώντας από την πλευρά του ο κ.Βερύκιος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και στον δυναμικό του χαρακτήρα ο οποίος καταφέρνει να ενώνει δυνάμεις και να ανάβει τη φλόγα της θυσίας και της προσφοράς σε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να ανακουφίζουν τον ανθρώπινο πόνο.

Η εκπρόσωπος της κ.Σκλαβενίτη ευχαρίστησε με την σειρά της τον Σεβασμιώτατο και διαβεβαίωσε πως η εταιρία θα συνεχίσει να προσφέρει στις κοινωνικές δομές της Μητροπόλεώς μας.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε αφενός στην εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία που έχουν Υπουργείο και Μητρόπολη, αφετέρου στην πολύ καλή και αποδοτική προσωπική του σχέση και επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γεώργιος Γαβρίλης οι οποίοι εξήραν το έργο του Σεβασμιωτάτου και των συνεργατών του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καλή οργάνωση και τις υποδομές που χρειάζονται σε μία τέτοια προσπάθεια.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ απένειμε δύο ακόμη τιμητικές διακρίσεις. Στην Ελισάβετ Φωτεινέλη – Κρητικού και στον Γενικό Διευθυντή του Ρ/Σ Alpha 98.9 Γιώργο Σμυρνή.

Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος στην κ.Κρητικού την συνεχάρη για την πολύ σημαντική και σπουδαία προσφορά της στο Γηροκομείο Πειραιώς που απολαμβάνουν της φροντίδας και της στοργής του Διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεκάδες γέροντες και γερόντισσες, απόμαχοι της ζωής.

Απευθυνόμενος στον κ.Σμυρνή,  εξήρε το δημοσιογραφικό του ήθος και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την συμβολή του στην υλοποίηση της μεγάλης αυτής συναυλίας τα έσοδα της οποίας θα δώσουν ανακούφιση σε χιλιάδες οικογένειες.

Παραβρέθηκαν επίσης: Οι Βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Κώστας Κατσαφάδος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Γενικός Επιθεωρητής του Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά Αστυνομικός Διευθυντής Σπυρίδων Λάσκος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά Γεώργιος Δαβάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλεώς μας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νίκος Πλατανησιώτης, εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτειακών και δικαστικών αρχών, Πρόεδροι φορέων και σωματείων του Πειραιά.