Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα, τελέστηκε η Παννυχίδα της Αναστάσεως του Κυρίου μας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Μετά το «Δεύτε λάβετε Φως…» και την μετάδοση του Αγίου Φωτός, κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο κατευθύνθηκαν στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού μας Ναού και εκφωνήθηκε η Πασχάλιος Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωίνο. Στην συνέχεια, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη».

Ακολούθως τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, ο οποίος ανέγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Ευλόγησε τα ωά, τα οποία έλαβαν από τα χέρια του μαζί με τις ευχές του οι πιστοί, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Σήμερα Κυριακή του Πάσχα, το πρωί τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, όπου το Ιερό Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε επτά γλώσσες.

Ακολουθεί σχετικό video από τον Αναστάσιμο παιάνα.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό από την παννυχίδα της Αναστάσεως ΕΔΩ   και   από τον Εσπερινό της Αγάπης ΕΔΩ.