Με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην Μητρόπολη των Εορτών, τα Χριστούγεννα, τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023 η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος προ της Απολύσεως, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ιωάννη Ρισάνο, κατά σάρκα υιό του π.Χρήστου Ρισάνου, ο οποίος διακονεί στην Καθεδρικό μας Ναό. «Η πιο απτή, η πιο απόλυτη απόδειξη της ιερότητος της ιερατικής οικογένειας είναι το να συνεχίζουν τα τέκνα την διακονία του πατέρα τους», ανέφερε αρχικά ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως σήμερα, Χάριτι Θεού, «η τρίτη γενναιά από την ευλαβική οικογένεια του π.Ιωάννου Ρισάνου, ο οποίος επί πολλά έτη διηκόνησε στον Ναό της Υπαπαντής», «το έκγονο του π.Ιωάννη, το τέκνο του π.Χρήστου», «ο Ιωάννης ο νεότερος, εισοδεύει και αυτός στο ιερό γεώργιο της Εκκλησίας».

Ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας πως «προβάλουμε τον αγαπητό μας νέο αδελφό ως ακριβεστάτη απόδειξη της αληθείας και της πνευματικής ποιότητος της ιερατικής οικογένειας», ευχήθηκε «η Χάρις του Θεού να τον πλημμυρίζει, να τον χαριτώνει, να τον αγιάζει, να τον φωτίζει και να τον περισκέπει».

Νωρίτερα ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Δανιήλ Ψωίνος, ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ για τα Χριστούγεννα.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.