Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος «Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» που διοργάνωσε, για μία ακόμη χρονιά, η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM» σε συνεργασία με την τηλεόραση του MEGA, η οποία πραγματοποίησε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας απευθείας συνδέσεις σε όλες τις ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού.

Σε αυτό το προσκλητήριο αγάπης έδωσαν το «παρών», γνωστοί δημοσιογράφοι και  παρουσιαστές του MEGA, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν με τον δικό τους τρόπο και βοήθησαν στην μεγάλη αυτή φιλανθρωπική δράση.

Απευθείας συνδέσεις πραγματοποίησαν από το μεσημέρι και μετά το μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του Mega με την Δώρα Αναγνωστοπούλου, η Εκπομπή «Ελένη», με την Ελένη Μενεγάκη, το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού με την Ράνια Τζίμα.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ανέφερε ότι «δεν έχουμε μια θεωρητική προσέγγιση αλλά μια ρεαλιστική αντιμετώπιση των ζητημάτων εδώ στο μεγάλο λιμάνι. Το ‘’δίλεπτο της χήρας’’ που διαβάζουμε στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, η πιο μικρή βοήθεια δείχνουν την καρδιά και τη δύναμη των ανθρώπων και για μας είναι η προσευχή. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε ενωμένοι, κι όχι αποσπασματικά. Το μήνυμα των Χριστουγέννων  είναι ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος από άπειρη αγάπη για να κάνει τον άνθρωπο Θεό. Όλα εδώ γίνονται με το πρόταγμα της κοινής δράσης. Να έχουν συναίσθηση του χρέους απέναντι σε κάθε άνθρωπο χωρίς αποκλεισμούς. Οι διαπροσωπικές σχέσεις, η ενότητα, η κοινωνία λείπουν από τον σύγχρονο άνθρωπο. «Δεν ξέρουμε πότε θα χτυπήσει την πόρτα μας η δυσκολία, η ασθένεια. Αντίδοτο είναι η αγάπη. Όχι όμως η παρεφθαρμένη που είναι άλλοθι για να μεταβάλλει τον άλλο σε χρηστικό αντικείμενο και μάλιστα μιας χρήσης. Χρειάζεται μια κάθαρση, δεν μπορώ να είμαι κλέφτης, ψεύτης, απατεώνας και να έχω αγάπη, δεν έχω αγάπη, έχω ίδιον συμφέρον».

Στην Ορθοδοξία μιλούμε και κοιτάμε το πρόσωπο ως ενότητα, ως μετοχή κι ως αλληλοπεριχώρηση. Κι αυτό είναι η Εκκλησία. Είναι το Σώμα του Χριστού που ανήκουμε ως μέλη. Αυτή η κοινότητα αποτελεί τον προσανατολισμό, τον πολικό μας αστέρα. Κάθε άνθρωπος είναι μια αξία ανεπανάληπτη, ένα θαύμα. Οικογένεια σημαίνει να αναλάβω τον άλλο ψυχή τε και σώματι», επεσήμανε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Στο ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας βρέθηκαν, η Ράνια Τζίμα (δημοσιογράφος), ο Γιάννης Τσούλης (Σεφ), ο Ντίνος Σιωμόπουλος (δημοσιογράφος), η Στέλλα Γκαντώνα (δημοσιογράφος), η Στέλλα Κονιτοπούλου (καλλιτέχνις), η Ελεονώρα Μελέτη (δημοσιογράφος), η Πέγκυ Ζήνα (καλλιτέχνις), ο Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά) και η Πέγκυ Ζήνα (τραγουδίστρια), ο Δημήτρης Πετρούνιας (Συντονιστής του Εκπαιδευτικού έργου όλων βαθμίδων των εκπαιδευτηρίων μας και Γενικός Διευθυντής του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδική Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της ΙΜΠ) και η Κυριακή Κούβαρη (Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων μας και Γυμνασιάρχης).

Απευθείας συνδέσεις πραγματοποίησαν και οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και TALK RADIO 98,9.

Παράλληλα συλλογή τροφίμων πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Τέλος, απευθείας εικόνα καθ’ όλη την διάρκεια του Ραδιομαραθωνίου από τον στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας μετέδιδε η ενημερωτική σελίδα IN.GR.

Η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς αύριο Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 στις 09:00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ θα προσφέρει Δέματα Αγάπης σε αδελφούς μας που τους λείπουν τα καθημερινά και αναγκαία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.