Με κάθε επισημότητα και με την λαμπρότητα που αρμόζει στην σημερινή ημέρα, τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

Στις 11:30  το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ χοροστάτησε στην πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε για την Εθνική μας Εορτή, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων, ενώπιων του ηρώου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον πεζόδρομο Δραγάτση παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πειραιά και κατάθεση στεφάνων.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλεως στην οποία, για ακόμη μία φορά, ξεχώρισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπου παρέλασαν αντιπροσωπείες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του σχολείου μας (Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο). Τα παιδιά μας, παρελαύνοντας με άψογο βηματισμό, με καμάρι και με υπερηφάνεια για τους ήρωες του έπους του 1940, τίμησαν με αυτό τον τρόπο την μνήμη τους, ευχαριστώντας τους για όσα πρόσφεραν στην πατρίδα μας.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την παρέλαση των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.