Για μία ακόμη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, διοργάνωσε χθες Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 μεγάλη Φιλανθρωπική Συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο, όπου φέτος τραγούδησε η γνωστή ερμηνεύτρια Πέγκυ Ζήνα.

Την δημοφιλή καλλιτέχνιδα πλαισίωσε και η μαθητική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς η οποία ενθουσίασε για μία ακόμη φορά όλους όσοι βρέθηκαν στο Βεάκειο θέατρο, το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο που βρέθηκε εκεί για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Η βραδιά περιείχε πολύ ενθουσιασμό, παλμό, αλλά και έντονες συγκινήσεις, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισαν και οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, η Μπάγια Αντωνοπούλου και ο Δημήτρης Αλφιέρης, «όταν προγραμματίζαμε αυτή την εκδήλωση – θεσμό,  είχαμε  στο  μυαλό  μας  τη  φτώχεια και την ανέχεια οι  εξελίξεις  όμως  μας  ξεπερνούν  και  πολλές φορές  μας  αιφνιδιάζουν».

Αφού παρακολουθήσαμε στην μεγάλη κεντρική οθόνη που είχε τοποθετηθεί στο κέντρο της σκηνής του Βεακείου Θεάτρου, εικόνες που μας συγκλόνισαν και μας πόνεσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Λάρισα και την Β.Εύβοια, συνδεθήκαμε απευθείας με την πόλη των Τρικάλων και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσόστομο, ο οποίος, με εμφανή την συγκίνησή του, αναφέρθηκε στον πόνο και την δυστυχία των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ευχαρίστησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και τους συνεργάτες του για τις πρωτοβουλίες τους αυτές, αλλά και όλους όσοι στηρίζουν αυτές τις δράσεις που απαλύνουν, με κάθε τρόπο, τους αδελφούς μας οι οποίοι αυτή την περίοδο ταλαιπωρούνται.

Νωρίτερα, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, μέσα από την τεράστια γιγαντοοθόνη παρουσίασε και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τους Ιερείς και τους εθελοντές της Μητροπόλεως προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες αδελφούς μας, οι οποίοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που επέφεραν οι πλημμύρες.

Μέσα από την απευθείας σύνδεση συνειδητοποιήσαμε όλοι ότι η ελπίδα παραμένει ζωντανή αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ.Αλέξιος, ελπίδα μας είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Στην συνέχεια, αφού προβλήθηκε βίντεο για την σχέση του αθλητισμό με τον χριστιανισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Πειραιώς κ. Σεραφείμ μαζί με το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη βράβευσαν τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιώργο Πρίντεζη για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Είναι σημαντικό στοιχείο του αθλητισμού «να προσφέρει στον άνθρωπο την δυνατότητα να ανεβαίνει ψηλά. Όχι με εγωπάθεια, αλλά με βαθιά, τρυφερή καρδιά που εμπνέει και οδηγεί», είπε ο Σεβασμιώτατος, προσθέτοντας:

«Θέλουμε να πούμε εδώ, από τον Πειραιά, που είναι σύμφυτος με το ‘’Ευ αγωνίζεσθε’’ με αυτόν τον ηρωικό σύλλογο κοινωνικής δράσης, αθλητισμού, ηρωισμού, αγάπης και πολιτισμού, το θρυλικό μας Ολυμπιακό, ότι τιμώντας σήμερα αυτόν τον γίγαντα, τιμούμε αυτό που λέγεται Ελλάδα που γέννησε ήρωες, μάρτυρες, αγωνιστές, ανθρώπους οι οποίοι πραγμάτωσαν τη θεία φύση του ανθρώπου, αυτή τη μετοχή στη ζωή του Θεού, που κάνουν απτη καθημερινότητα την μεταφυσική αλήθεια».

Στην συνέχεια κάλεσε τον Δήμαρχο να απευθυνθεί με τις δικές του σκέψεις για αυτή τη βράβευση «που είναι βράβευση της προσπάθειας, του αγώνα, της αγάπης και της προσφοράς».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συνεχάρη την Μητρόπολη και για αυτή την Φιλανθρωπική Συναυλία που διοργάνωσε. «Αποδεικνύει για πολλοστή φορά την ποιότητά της και τη σκέψη της για βοήθεια στους αδυνάτους», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «η συνεργασία μας είναι στενή όλα αυτά τα χρόνια και θα είναι, νομίζω, ακόμα στενότερη και τα επόμενα».

Για τον διεθνή Μπασκετμπολίστα Γιώργο Πρίντεζη σημείωσε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με ήθος, γιατί, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «μία προσωπικότητα στον αθλητισμό δεν αρκεί να βάζει μόνο καλάθια». «Αυτό που διαφοροποιεί ορισμένα παιδιά στην ομάδα», «αυτό που διαφοροποιεί ορισμένους αθλητές, είναι το ήθος τους, είναι η ποιότητά τους, γιατί έχουμε ξαναδεί αθλητές να σκοράρουν ή να παίζουν άμυνα σε πολλά αθλήματα, αλλά αυτό που τους διαφοροποιεί είναι το ήθος τους και ο Γιώργος ξεχωρίζει και σε αυτό».

Χαρακτήρισε «εύστοχη» την βράβευση του Γιώργου Πρίντεζη και συνεχάρη για μία ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ για αυτή την πρωτοβουλία την οποία ο Δήμος αγκάλιασε.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στον κ.Πρίντεζη μία εικόνα της Παναγίας και ένα ενθύμιο της τοπικής μας Εκκλησίας, προσφορά από τον οίκο «Λιάννα Βουράκη».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τόσο τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, όσο και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου κάνοντας αναφορά στην επιτυχή συνεργασία των τελευταίων ετών.

Ακολούθησε η συναυλία από την γνωστή ερμηνεύτρια Πέγκυ Ζήνα η οποία ένωσε μαζί μας και την δίκη της μοναδική φωνή κρατώντας μουσική συντροφιά στους δυο χιλιάδες παρευρισκομένους που κατέκλεισαν το Βεάκειο.

Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και την Πρόεδρο του ομίλου Alter Ego Media Φαίη Υψηλαντη, προσέφερε στην Πέγκυ Ζήνα μια εικόνα της Παναγίας και ένα ενθύμιο προσφορά από τον οίκο «Λιάννα Βουράκη».

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA ΕΔΩ.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Ακολουθούν σχετικά video.