Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ τελέστηκε σήμερα Μεγάλο Σάββατο (15 Απριλίου 2023) το πρωί η Ακολουθία του Εσπερινού της Αναστάσεως (πρώτη Ανάσταση) μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η Ανάσταση είναι ένα μοναδικό ιστορικό γεγονός που ανατρέπει το θάνατο και την αποκαραδοκία της ζωής. Μετά το θάνατο του Χριστού, ο θάνατος «γίνεται ύπνος, κοίμηση, διάβαση στην πνευματική διάσταση της ζωής», τόνισε, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «ο άνθρωπος δεν είναι πλέον νεκρός».

Επισημαίνοντας πως η Ανάσταση είναι μία ιστορική πραγματικότητα την οποία υπέγραψαν με το αίμα τους οι Απόστολοι και «ανέλαβαν αυτό το έργο επειδή ακριβώς βίωσαν την Ανάσταση», σημείωσε πως η πίστη της Εκκλησίας μας είναι αποκάλυψη και αυτό αποδεικνύεται από τους Αγίου μας, τα σώματα των οποίων απέκτησαν την Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

«Την Ανάσταση θα την επιμαρτυρήσει σε λίγο και το θαύμα του Αγίου Φωτός που θα εκχυθεί από τον Πανάχραντο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως παρόλα όσα έχουν λεχθεί, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το Φως, «την ώρα που εξέρχεται εκ του Παναγίου Τάφου έχει τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος και το χαρακτηριστικό της ακαΐας».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του «στον όμιλο alter ego, στον ευπατρίδη Πρόεδρό του κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, τον μεγάλο ευεργέτη της Μητροπόλεως και της πόλεως του Πειραιά για την τηλεοπτική αναμετάδοση της Ιεράς μας λατρείας στο πρόσωπο του Αναστημένου Λυτρωτού μας».

Τέλος, κάλεσε όλους «σε προσωπική εξανάσταση» η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, προϋποθέτει χάρη και δύναμη και ευχήθηκε «καλή Ανάσταση και καλό πέρασμα από τη φθορά και το θάνατο, στη ζωή και το φως».

Ακολουθεί απόσπασμα από το «Ανάστα ο Θεός» και video με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.

Διαβάστε την Αναστάσιμη Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου ΕΔΩ.