Την έμπρακτη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι με τεράστιες δυσκολίες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά εμπόδια που παρουσιάζονται, έδειξε σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, για μια ακόμη χρονιά, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, πρόσφερε και φέτος χιλιάδες «δέματα αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως ο Χριστός μας «δεν ήρθε στον κόσμο για να ανέβει σε έναν θρόνο να Τον τιμήσουν και να Τον δοξάσουν οι άνθρωποι, αλλά σε έναν Σταυρό για να παραδώσει τον εαυτό Του από άπειρη αγάπη και άπειρη μακροθυμία», υπογράμμισε πως ο ίδιος ο Κύριος μας κάλεσε όλους, εάν θέλουμε να είμαστε μεγάλοι, δυνατοί και σπουδαίοι, να γίνουμε διάκονοι και βοηθοί των άλλων ανθρώπων, διαβεβαιώνοντάς μας πως όταν κοιτάζουμε με αγάπη τον συνάνθρωπό μας, θα βλέπουμε στη ζωή μας τον ίδιο το Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του στον παριστάμενο Δήμαρχο Πειραιά κ.Ιωάννη Μώραλη ο οποίος, όπως είπε «είναι συστοιχισμένος σε αυτή την διακονία», καθώς και την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Μεγάλο Ευεργέτη της τοπικής μας Εκκλησίας κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, χάρη στην σημαντική προσφορά του οποίου, η Μητρόπολή μας αντιδώρησε και φέτος τα «δέματα αγάπης», αφού δια του εκπροσώπου του κ.Βασίλη Βασιλειάδη, Προέδρου του Σταδίου Καραϊσκάκη, πρόσφερε και φέτος μία επιταγή ύψους 10.000€, ποσό το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην περαιτέρω ενίσχυση του φιλανθρωπικού μας έργου και τέσσερις επιταγές για την μισθοδοσία ισάριθμων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, οι οποίοι δεν μισθοδοτούνται από το Κράτος.

«Δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά ο καθένας πρέπει να αισθάνεται την στοργή του άλλου ανθρώπου. Ο Ολυμπιακός αυτό το ήθος θέλει να διακρατήσει διαχρονικά, όχι απλώς το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’, αλλά κυρίως αυτή την συναντίληψη και την ενότητα», είπε ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τον κ.Βασιλειάδη και παίκτες από την ομάδα του Ολυμπιακού, παρακαλώντας τους να μεταφέρουν στον κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, «τον ευπατρίδη και Μεγάλο Ευεργέτη του Πειραιά και της Μητροπόλεώς μας», όπως τόνισε, τις άπειρες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμαρχο Πειραιά κ.Ιώαννη Μώραλη και τον παριστάμενο Αντιδήμαρχο Προσόδων κ.Γρηγόρη Καψοκόλη και ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση με υγεία», υπενθυμίζοντας πως «η μητέρα μας Εκκλησία και ο Κύριός μας πάντοτε θα είναι μια ανοιχτή ζεστή αγκαλιά που δεν θα ξεχνούν ποτέ κανέναν». «Σας εύχομαι να έχετε την ειρήνη του Θεού στη ζωή σας και την αγάπη που είναι το μεγαλύτερο δώρο και το μεγαλύτερο εφαλτήριο στην καθημερινότητά μας», είπε καταλήγοντας.

Από την πλευρά τους τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης, όσο και ο Πρόεδρος του Σταδίου Καραϊσκάκη κ.Βασίλης Βασιλειάδης, συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του για το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το οποίο πραγματοποιείται καθημερινά στην τοπική μας Εκκλησία.

«Το σύνθημά μας είναι ‘’κανείς Πειραιώτης να μην είναι μόνος’’, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μώραλης και κάνοντας λόγο για τα μηνύματα της αγάπης και της αλληλεγγύης, κάλεσε όσους μπορούν να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται, ενώ ο κ.Βασιλειάδης αναφερόμενος στα πασχαλινά γεύματα των ανήμπορων συμπολιτών μας, έκανε λόγο για τις προσπάθειες ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους υπευθύνους Ιερείς των Φιλοπτώχων Ταμείων, αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα μέσω των ενοριών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Λίγο αργότερα, απευθυνόμενος προς τους ακροατές της Πειραϊκής Εκκλησίας, οι οποίοι συνδράμουν ενεργά σε όλη αυτή την φιλανθρωπική προσπάθεια, ανέφερε πως «σήμερα αποδεικνύουμε αυτό το οποίο λέμε κάθε ημέρα από τα ερτζιανά κύματα της Πειραϊκής Εκκλησίας, ότι η αγάπη δεν είναι μία θεωρία, αλλά είναι μία έμπρακτη εφαρμογή των λόγων του Χριστού». «Δεν μπορούμε να τιμήσουμε το Πάσχα καλύτερα από το να συνδράμουμε τους αδελφούς μας τους ελαχίστους», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «η σημερινή γιορτή είναι μία δυνατή απόδειξη προσφοράς, αγάπης και στοργής».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι συνδράμουν στο έργο αυτό, διαβεβαιώνοντάς τους πως «στον Πειραιά, η καρδιά και η ψυχή όλων μας, είναι προσανατολισμένη στον αδελφό μας τον ελάχιστο». «Τιμούμε το Πάθος του Κυρίου μας και αγαπούμε να αντιπελαργίζουμε αυτή την απέραντη ευγνωμοσύνη στο Πάθος του Χριστού με την προσφορά της στοργής και της αγάπης στον κάθε άνθρωπο», είπε καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος, προσθέτοντας πως η Πειραϊκή Εκκλησία «είναι μια μεγάλη αγκαλιά σε κάθε άνθρωπο που φθάνει στα όρια της Μητροπόλεώς μας και που γίνεται η εικόνα του Θεού που περπατάει δίπλα μας»,

Να αναφέρουμε ότι οι Ενορίες μας θα δέχονται τις προσφορές των πιστών, καθ’ όλη την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και φυσικά θα τις αντιπροσφέρουν στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Ακολουθούν τα ρεπορτάζ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ALPHA.