Η πρώτη συνάντηση γονέων του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος, κατά την πρώτη αυτή συνάντηση, τέλεσε και την Ακολουθία του Αγιασμού.

Απευθυνόμενος προς τους γονείς και κηδεμόνες ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του και την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη που δείχνουν «στην Αγία μας Εκκλησία και στο ίδρυμα αυτό το οποίο προσπαθεί να διακονήσει το πιο σημαντικό στοιχείο της ζωής μας που είναι τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον μας, που είναι η συνέχεια και του πολιτισμού μας και της ιδιοπροσωπίας μας και της όλης μας υπάρξεως», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες της σημερινής εποχής, υπογράμμισε πως «για την Μητρόπολή μας αυτός ο χώρος είναι μία λειτουργία μετά τη Λειτουργία», συμπληρώνοντας ότι «η διακονία των ανθρώπων όλων των ηλικιών για εμάς είναι το έργο μας και ο αγώνας μας».

Τόνισε πως το έργο αυτό, είναι έργο Θεού, θυμίζοντας πως δεν είναι ίδρυμα κερδοσκοπικού χαρακτήρα «αλλά αγωνίζεται να προσφέρει τα ζώπυρα της πίστεως στην διάδοχη γενιά, στα παιδιά μας, που είναι ότι πιο πολύτιμο μας έχει δώσει ο Θεός».

«Δεν θα πρέπει να μένουμε κατάπληκτοι σήμερα όταν βλέπουμε γύρω μας νέους ανθρώπους να ζουν μια σκληρή παραβατικότητα», είπε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Σεβασμιώτατος και διερωτώμενος «πως μπορεί ένα παιδί να κουβαλάει μαχαίρια, να είναι βίαιο και να θέλει να συντρίψει τον συμμαθητή του και το φίλο του», επεσήμανε: «Όταν στα παιδιά δεν έχουμε προσδώσει έναν αξιακό κώδικα… μοιραία, αναπόδραστα οδηγούμαστε σε αυτές τις εκτρωματικές συμπεριφορές». Όταν θέλουμε να ψέξουμε αυτόν τον κοινωνικό βιασμό, τον εκφοβισμό, την απρέπεια και την χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, «πρέπει να αναζητήσουμε την ρίζα, που είναι η κακή παιδαγωγία και κυρίως το κακό παράδειγμα», πρόσθεσε και συνέχισε: «Εδώ προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε, από την απαλή βρεφική νεότητα έως την ώριμη εφηβεία, να προσδώσουμε αυτόν τον πολιτισμό μας, αυτή την πιστότητα της ζωής μας, αυτό το αιώνιο ζείδωρο μήνυμα των Πατέρων μας».

«Θέλουμε να δούμε αγόρια και κορίτσια ώριμα», είπε ο Σεβασμιώτατος, «δημιουργικά, με πιστότητα στη ζωή τους, με αυτοσεβασμό, με αρχές, με αξίες, να ζήσουν την αγάπη, να κάνουν δικές τους οικογένειες, να ευτυχήσουν». «Αυτός είναι ο σκοπός του ιδρύματος», υπογράμμισε.

Ευχαρίστησε θερμά τους γονείς και τους κηδεμόνες για την συμμετοχή τους σε αυτό το έργο της Εκκλησίας και τους προέτρεψε να δίνουν πάντα στα παιδιά τους το καλό παράδειγμα γιατί «τα λόγια εάν δεν νοηματοδοτούνται από τα έργα μας, τότε μένουν κενά περιεχομένου και δεν μπορούν να έχουν την ανάλογη διεισδυτικότητα στις απαλές ψυχές των παιδιών», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε και προς τους παιδαγωγούς και συνεργάτες του έργου των Εκπαιδευτηρίων μας και ειδικότερα στην κα Μαρία Τυράσκη, Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου, στην κα Κυριακή Κούβαρη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων μας και στον Γενικό Συντονιστή του όλου έργου και εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στα Εκπαιδευτήρια κ.Δημήτρη Αλφιέρη, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Τέλος, θυμίζοντας τους λόγους του Κυρίου μας, ότι πρέπει να γίνουμε σαν τα παιδιά για να κερδίσουμε την Βασιλεία του Θεού, ευχήθηκε καλή και παραγωγική χρονιά!

Ο Σεβασμιώτατος αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις νέες αίθουσες του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου, να καμαρώσει για τις νέες αλλαγές των εγκαταστάσεων και να συνομιλήσει με γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.

Δείτε σχετικό video και φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.