Με την ιεροπρέπεια και την κατάνυξη που αρμόζει στην σημερινή ημέρα τελέστηκαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες καθώς και η Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Μεθόδιος Κρητικός, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ανέφερε πως «η επί του Σταυρού αήττητος αδυναμία το μόνου αληθινού Θεού, νίκησε και νέκρωσε το θάνατο και μας χάρισε ζωή αναστημένη και αιώνια», ευχόμενος σε όλους «Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!».

Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο «του ενημερωτικού οργανισμού alter ego και ευεργέτη της Μητροπόλεώς μας κ.Ευάγγελο Μαρινάκη για την τηλεοπτική αναμετάδοση στα μήκη και πλάτη του πλανήτη, από την πόλη της αγάπης και της ανοιχτής αγκαλιάς».

Το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς θα τελεστεί η Ακολουθία του Επιταφίου η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση του MEGA στις 20:50.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.