Με σκοπό την ανακούφιση χιλιάδων πληττόμενων συνανθρώπων μας η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για μία ακόμη φορά, ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου της κ.Ευάγγελου Μαρινάκη, παρέδωσε στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς επιταγή ύψους 10.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν και φέτος βασικές ανάγκες διαβίωσης εμπερίστατων αδελφών μας και να στηριχθεί έτσι ουσιαστικά και έμπρακτα το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Την επιταγή παρέδωσε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κ.Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος βρέθηκε για το λόγο αυτό στα γραφεία της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, «τον ευπατρίδη Πειραιώτη, ο οποίος δεν φείδεται χρημάτων, κόπου και μόχθου για να υπηρετήσει αυτό το ιδεώδες του Ολυμπιακού και της πόλεως του Πειραιώς, αλλά και του Ελληνικού γίγνεσθαι γενικότερα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στην προσφορά της ΠΑΕ σημείωσε πως «ο Ολυμπιακός προσφέρει ένα βαθύ κοινωνικό έργο με τις ακαδημίες του, προφυλάσσοντας την διάδοχη γενιά, τα παιδιά μας, το μέλλον μας, το αύριό μας από την παρακινδύνευση της ελευθερίας τους που γίνεται ασυδοσία». «Διαφυλάσσει τα παιδιά μας με τον υγιή αθλητισμό και τους εμπνέει τα ιδεώδη της μεγαλοσύνης της Ρωμιοσύνης», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας πως ο κ.Μαρινάκης «με την εφοπλιστική του δράση δοξάζει την Ελλάδα στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη», ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά τον Πρόεδρο και όλο τον Ολυμπιακό «για το βαθύ δέσιμο που έχει με την πόλη του Πειραιώς και κατ’ επέκταση με τη Μητρόπολη, με την Εκκλησία μας, την τροφό του Γένους, για την προσφορά την οποία κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες, τις ιερές μέρες των Παθών του Χριστού και της Αναστάσεως, αλλά και της Γεννήσεώς Του, προσφέρεται στο φιλόπτωχο ταμείο για να ενισχύονται οι αδελφοί μας οι ασθενείς, οι ανήμποροι, όλοι εκείνοι που είναι ζωντανές εικόνες του Χριστού στη ζωή μας».

«Ευχαριστούμε τον Θεό γιατί μας χάρισε πολύτιμους συμπαραστάτες, τον κ. Μαρινάκη, εσάς αγαπητέ αντιπρόεδρε και όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού» «για την πολυσήμαντη και αδιάπτωτη αυτή προσφορά», «γιατί είναι μία προσφορά συνεχής και μία προσφορά η οποία γίνεται με πολύ στοργή και αγάπη. Με ευγένεια, με ιλαρότητα, με σοβαρότητα και με σύνεση» είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε πάλι εδώ μαζί σας σε μια εποχή αδιανόητων εγκλημάτων πολέμου, πανδημίας. Ξέρουμε ότι καθημερινά η Πειραϊκή Εκκλησία και εσείς, είστε πάντα σταθερά δίπλα στον κόσμο που έχει ανάγκη», είπε αρχικά από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κ.Κώστας Καραπαπάς και συνέχισε: «Όπως γνωρίζετε για πάνω από μία δεκαετία, ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο κ.Μαρινάκης, έχει στρέψει όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού στο δρόμο της προσφοράς στον άνθρωπο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα, αισθανόμαστε και εμείς την αγάπη και την πνευματικότητά σας και τη χρειαζόμαστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς περισσότερο από ποτέ».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Ολυμπιακό «πάντοτε νίκες και στο πεδίο, αλλά κυρίως στον πνευματικό χώρο. Να είναι πάντοτε μία εστία ευγένειας, καλοσύνης και πνευματικού εφοδιασμού για τους νέους ανθρώπους». «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τα δέματα αγάπης σε όλους τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη στη ζωή τους και ανάγκη για στοργή και συμπαράσταση», είπε καταλήγοντας, υπενθυμίζοντας ότι ο Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος κ.Ευάγγελος Μαρινάκης προσφέρουν πρώτες ύλες στα τριάντα (30) συσσίτια της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σημείωσε πως θα μοιραστούν και αμνοερίφια στις ενορίες της Μητροπόλεώς μας για να προσφερθούν σε πολύτεκνες οικογένειες και συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Δείτε σχετικό video και φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.