Μία ξεχωριστή βραδιά με πολλές έντονα συγκινησιακές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στο ανοιχτό Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, στο λόφο της Καστέλλας, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία κατά της φτώχειας που διοργάνωσε η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του ΕΒΕΠ.

Η Εκδήλωση, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, μετατράπηκε σε μία μεγάλη γιορτή αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς, μιας και ο θεσμός αυτός, που μετράει ήδη 6 διοργανώσεις, κράτησε για μία ακόμη φορά ζωντανή την ελπίδα στις καρδιές όλων.

Έντονη και εμφανής ήταν και η συγκίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος στάθηκε με ευγνωμοσύνη έναντι όλων, ευχαριστώντας τους θερμά για την παρουσία και κυρίως για την προσφορά τους.

«Αυτό το έργο δεν είναι ένα έργο που γίνεται για την θεραπεία κάποιας υπαρκτής ανάγκης του κόσμου μας, αλλά είναι ένα ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία», είπε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Χριστού, όποιος και αν είναι».

Αφού επεσήμανε ότι ως Χριστιανοί καλούμαστε να μιμηθούμε τον Κύριό μας, σημείωσε ότι η υπέρβαση των αντινομιών θα γίνει μόνο «με αυτή την υπέροχη και μοναδική αγάπη χωρίς όρια η οποία ξέρει να σκεπάζει, να δικαιολογεί, να αγιάζει, να φωτίζει τα σύμπαντα».

Αναφερόμενος στην θυσιαστική αγάπη του Χριστού επάνω στον Σταυρό, τόνισε πως «αυτή την αγάπη χωρίς όρια προσπαθούμε να μιμηθούμε στην κατά Πειραιά Εκκλησία, όπως και σε όλη την Εκκλησία, που δεν είναι μία κοινωνία Αγίων, αλλά μία χώρα μεταποιούμενων αμαρτωλών», συμπληρώνοντας ότι «προσπαθούμε να μιμηθούμε τον Χριστό και να φτάσουμε στην υπέρβαση του θανάτου».

«Αυτό το έργο είναι μία ταπεινή διακονία», είπε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι στηρίζουν αυτό το έργο και αυτή την προσπάθεια.

«Αφιερώνουμε πάντοτε αυτές τις εκδηλώσεις τιμητικά σε όλους εκείνους που με πολλή αγάπη σκύβουν επάνω στον πονεμένο Χριστό, δηλαδή στον κάθε αναγκεμένο συνάνθρωπό μας και του σπογγίζουν τα δάκρυα, τον πόνο και την οδύνη», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος σε όλους ο Θεός να χαρίζει «δύναμη, ηθική αντίσταση και να πλημμυρίζει τη ζωή όλων με το φως της αγάπης και της προσφοράς».

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μητροπόλεως, η οποία τραγούδησε μαζί με τους καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας ένα μικρό αφιέρωμα στην συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, αλλά και στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Παρών και ο εγγονός «του μεγάλου μουσουργού, του παγκοσμίου ανθρώπου, του οικουμενικού Έλληνα» αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος «για την παρουσία του και την στήριξη της οικογενείας του στο έργο της Μητροπόλεώς μας». Επίσης μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας, βραβεύτηκαν από την υφυπουργό Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου και τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ.Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, για την διάκρισή τους σε μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο οίκος κοσμημάτων και πολυτίμων αντικειμένων «Λιάνα Βουράκη» με θέμα «Ήρωες και ηρωίδες του ‘21».

Σε κάθε ανάλογη φιλανθρωπική εκδήλωση, η τοπική μας Εκκλησία απονέμει τιμητικές διακρίσεις σε προσωπικότητες – Μέσα – Φορείς κλπ που έχουν ταυτιστεί με την προσφορά. Ειδικότερα, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και 90 ετών κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης και η Αντιπερειφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, απένειμαν τιμητικές διακρίσεις:

στην διευθύνουσα σύμβουλο του ομίλου Alter Ego Media κα Φωτεινή Υψηλάντη η οποία και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία της συναυλίας και αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και μεγάλο  έργο της τοπικής μας Εκκλησίας. «Όλοι αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι στο χέρι μας να μην χαθεί η αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μία από τις πολυτιμότερες ανθρώπινες αξίες», είπε χαρακτηριστικά.

στον Διευθυντή της εφημερίδος «ΤΟ ΒΗΜΑ», κ.Αντώνη Καρακούση και στον Διευθυντή της εφημερίδος «ΤΑ ΝΕΑ» κ.Γιώργο Μαντέλα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τίμησε τον Υπουργό Επικρατείας κ.Γιώργο Γεραπετρίτη για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στην συνέχεια και με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, όπου είναι η παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην τρίτη και τέταρτη ηλικία, τιμήθηκε η προσφορά του Γηροκομείου Πειραιά, Πρόεδρος της εφορείας του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, με αφορμή και τη συμπλήρωση 130 ετών προσφοράς και αγάπης στους ηλικιωμένους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή του στην διοργάνωση της εκδήλωσης τον αντιδήμαρχο προσόδων κ.Γρηγόρη Καψοκόλη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) για την δωρεάν παραχώρηση του Βεακείου Θεάτρου.

Ακολούθησε συναυλία από τους: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σαββέρια Μαργιολά, Βιολέτα Ίκαρη, Μάκη Ψαραδέλη και Σταυρούλα Εσαμπαλίδη, ενώ ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της κας Ελένης Βιτάλη, της στέρησε την δυνατότητα να ενώσει και την δική της φωνή στην φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας, ο γνωστός Κρητικός τραγουδοποιός Μανώλης Κονταρός, χάρισε μοναδικές στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν:

ο Υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Γεώργιος Μυλωνάκη.

Οι Βουλευτές: Γιάννης Καλλιάνος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Θεόδωρος Δρίτσας και Ιωάννης Τραγάκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, η σύζυγος του Προέδρου του Ολυμπιακού  Βαγγέλη Μαρινάκη, του μεγάλου ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, κυρία Αθανασία Μαρινάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η Αγγελική Κόφα Πρόεδρος τριμελούς Διοίκησης Εφετείου Πειραιά, η Ειρήνη Μαραγκάκη Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η Χρυσούλα Παρασκευά πρ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος , Β.Υπαρχηγός, Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Γεώργιος Σκανδάλης, Αρχιπλοίαρχος Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, Ταξίαρχος Πρωτεσίλαος Κωστάζος, ο Γενικός Διευθυντής Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Σπυρίδωνας Λάσκος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Alter Ego Media Φωτεινή Υψηλάντη, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Παραπολιτικών Παναγιώτης Τζένος, ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων του MEGA Σταμάτης Μαλέλης, Διευθυντής της  Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνιος Καρακούσης, ο διευθυντής της  Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Γεώργιος Μαντέλας, οι Αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Καψοκόλης και Δημήτρης Καρύδης, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Κυριακή Μπουρδάκου και Ιωσήφ Βουράκης Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, ο Αλέξανδρος Νανόπουλος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πειραιά, η Φωτεινή Αζναουρίδου Σύμβουλος Εκπαιδευτικών θεμάτων και ο εγγονός του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Θεοδωράκης.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ και σχετικό video από την τηλεόραση του MEGA ΕΔΩ.