Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφειμ τελέστηκε σήμερα Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, με την δέουσα λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και Εκκλησιαστικη τάξη – τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων – η Ακολουθία του Εσπερινού, στον Πανηγυριζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Καστέλλας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ιερος Ναος, ύστερα από ενέργειες του Σεβασμιωτάτου, ανακαινίσθηκε προσφάτως και σήμερα «Ένα όνειρο, μια μεγάλη δωρεά του Θεού πραγματώνεται», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Σεβασμιώτατος αφού «Το Τέμπλο που κοσμεί και ολοκληρώνει την ευπρέπεια του ιερού χώρου έγινε πλέον πραγματικότητα».

Αναφερόμενος εν συντομία στην πλούσια ιστορία του Ναού εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη του προς τον Πανάγιο Θεό μας και προς τους ευσεβείς δωρητές οι οποίοι συνέβαλλαν στο να γίνει το όνειρο αυτό πραγματικότητα. Ανάμεσα στους δωρητές, ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τοκ κ.Αθανασιο Μαρτινο και τον Βουλευτή της ΝΔ κ.Κωνσταντινο Κατσαφάδο για την συμβολή τους στο όλο έργο.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον καθαγιασμό του μαρμαρόγλυπτου τέμπλου (Ιερού Καταπετασματος) και των Ιερών Εικόνων.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ