Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν εχθές 16 Ιουλίου, παραμονή της πανηγύρεώς της, τα θυρανοίξια του πλήρως ανακαινισθέντος ιερούναού αγίας Μαρίνης Καραβά Πειραίως.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων και στην συνέχεια χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό περιστοιχιζόμενος από πλειάδα ιερέων της ιεράς μητροπόλεως  όπου κήρυξε τον θείο λόγο και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του έργου με επικεφαλής τον εφημέριο του ναού π. Δημήτριο Καθρέπτη.

Στη συνέχεια περικόσμησε την μεγάλη ευεργέτιδα της ενορίας κα Ειρήνη Σίμου Σακελλαρίου με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιως, τον Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος μετ’αστέρος,ευχόμενος πατρικά.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικήΘεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτουμητροπολίτου και συλλειτουργούντων πλειάδος ιερών μεταξύ των οποίων ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως αρχιμ. Νήφων Καπογίαννης και ο καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγιναν από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη τα αποκαλυπτήρια  της αναμνηστικής πλάκας.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ