Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015.

Οι μικροί μαθητές είχα την ευκαιρία να βρεθούν κοντά σε έναν μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, συμμετέχοντας στο «χρονικό» του Γιάννη Μαρκόπουλου,
καθώς και στην παρουσίαση της νέας δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο «Εντεύθεν».

Το «χρονικό» είναι ένα μουσικό έργο που περιγράφει με μοναδικό τρόπο την επώδυνη πορεία του ελληνισμού στον 20ό αιώνα, ενώ στο «Εντεύθεν» συμμετέχουν ερμηνευτικά ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δήμος Αναστασιάδης, η Δάφνη Ζουρνατζή, η δωδεκαμελής μικτή χορωδία Fons Musicalis και η παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από θεατές Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου τα παιδιά των εκπαιδευτηρίων μας παρουσίασαν για μία ακόμη το ταλέντο τους και εμπλούτισαν την εμπειρία τους μιας και κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί σε αντίστοιχες μεγάλες εκδηλώσεις.

Όπως είναι γνωστό τα εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας (παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), εκτός απο το ωρολόγιο πρόγραμμά, δίνουν δυνατότητες στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, δημιουργώντας κατάλληλες ευκαιρίες, αλλά και τις προϋποθέσεις για πραγματική και ουσιαστική ψυχαγωγία.
 Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων ΕΔΩ.