Στο νησί των Σπετσών βρέθηκε χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προκειμένου να συνεορτάσει και να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ, ο οποίος άγει τα Ονομαστήριά του επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Εφραίμ του Σύρου.

Η Ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε χθες Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Σπετσών, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ.

Σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 το πρωί τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων Νικολάου, Σταματίου και Ιωάννου προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ (ακολουθεί σχετικό video), ενώ προ της Απολύσεως εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Ακολουθούν video με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, την επιμνημόσυνη δέηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, καθώς και αποσπάσματα από την Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.