Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, Ιερούργησε σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην προετοιμασία μας για την Μητρόπολη των Εορτών, τα Χριστούγεννα, υπογράμμισε πως «όπως τότε και τώρα, έρχεται ο Κύριος σε ανθρώπινες καρδιές και σε μία κοινωνία που μαστίζεται από την παραποίηση της ελευθερίας μας, από την συσκότιση της αλήθειας, από την απομείωση των ιδεωδών του ανθρωπίνου προσώπου».

«Αυτός που είναι άπειρος και ακατάληπτος, είναι ταυτόχρονα και ο Σωτήρας», σημείωσε σε άλλο σημείο υπογραμμίζοντας πως «ακριβώς αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων: ο Χριστός ήρθε για να μας χαρίσει το πρόσωπό Του, για να μένει μαζί μας στην αιωνιότητα, για να μας χαρίζει την βεβαιότητα της πίστεως».

Στην συνέχεια, προκειμένου να γίνει το θέμα πιο αντιληπτό, περιέγραψε τέσσερις σκηνές από την Βίβλο: Από τον Παράδεισο της Εδέμ όπου «ο Αδάμ και η Εύα κοινωνούσαν με το πρόσωπο του Δημιουργού φιλικά, αγαπητικά, οντολογικά, υπαρξιακά» και «ήταν οι κοινωνοί της Θείας παρουσίας και της Θείας ζωής»,

από την έξοδο από τη γη Αιγύπτου, όπου όταν ο Θεόπτης Μωυσής καλείται να λάβει το νόμο χάριτος, «το κλίμα έχει αντιστραφεί. Δεν υπάρχει πλέον η οικειότητα με τον Δημιουργό. Ο Μωυσής Δεν αξιώνεται να δει το πρόσωπό Του, αλλά μόνο τα οπίσω Του μετά από σαράντα ημέρες προσευχής και νηστείας». «Οι σχέσεις Θεού και κόσμου έχουν διαρραγεί. Δεν υπάρχει η παραδείσια κοινωνία των προσώπων»,

από την Γέννηση του Σωτήρος Χριστού εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου, όπου αλλάζει το κλίμα και έχουμε πλήρη ανατροπή των πραγμάτων και πλήρη επανεύρεση του χαμένου παραδείσου,

και τέλος, από την Αποκάλυψη όπου μέσα στο Φως του Θεού θα ζει όλος ο σεσωσμένος κόσμος και εκεί δεν θα υπάρχει πόνος, δεν θα υπάρχει λύπη, δεν θα υπάρχει διαφθορά και ψέμα.

«Το όνομα του Μεσσία είναι Εμμανουήλ που σημαίνει ‘’Μεθ’ ημών ο Θεός’’». «Ήλθε ο Κύριος για να μείνει μαζί μας για πάντα αρκεί εμείς να το θελήσουμε», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, προτρέποντας όλους να «ευπρεπίσουμε τις καρδιές μας, τις ψυχές μας, τα σώματά μας για να γίνουν Βηθλεέμ και να γεννηθεί εκεί ο Σωτήρας του κόσμου».

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία από την αδελφότητα Κρητών «Η Ομόνοια» παρουσία του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου ,οι οποίοι κάθε Κυριακή προ Χριστουγέννων εορτάζουν τούς 10 εκ Κρήτης Μαρτυρήσαντες αγίους.

Επίσης χειροθέτησε ο Σεβασμιώτατος σε Οικονόμο τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού π.Παντελεήμονα Σταυρακόπουλο και χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ.Δημήτριο Μιμίκο απόστρατο Ταξίαρχο του στρατού  πνευματικό τέκνο του προϊσταμένου του ναού π.Ιωάννη Παναγιώτου.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.