Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πειραιώς χοροστάτησε χθες Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αρχικά αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης του κοινωνικού και οικονομικού αδιεξόδου, αλλά «να πάρει τις ψυχές από τον κόσμο της φθοράς και του θανάτου και να τις προσφέρει στον Πανάγιο Θεό».

Επισημαίνοντας πως η Εκκλησία αυτό το έργο θα το επιτελεί πάντοτε με αγάπη, τόνισε πως σκοπός είναι να παίρνει τις ψυχές που μαστίζονται από τα πάθη και υποκύπτουν στην συμφωνία με το κακό, να τις θεραπεύει και να τις οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού.

Κάνοντας αναφορά στα σωστικά Μυστήρια, το κήρυγμα και τις διδαχές της Εκκλησίας μας, υπογράμμισε πως το έργο της Εκκλησίας είναι να μας μεταμορφώνει και να μας απαλλάσσει «από την όποια αδυναμία και ευτέλειά μας», συμπληρώνοντας παράλληλα πως «όλα αυτά είναι αποδεδειγμένες αλήθειες».

Απόδειξη όλων αυτών είναι ο Άγιος Διονύσιος, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, «ο Ζακυνθινός άρχοντας που αγάπησε το Χριστό, που έζησε το Χριστό, που έγινε όμοιος με τον Χριστό», γι’ αυτό και το χοϊκό του σώμα έμεινε αδιαλώβητο επί πέντε αιώνες και «δίνει αυτό το μεγαλείο».

«Το κακό νικάται μόνο όταν έρθει η Χάρις και εμπνεύσει τον άνθρωπο», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του, επισημαίνοντας με έμφαση πως οι Άγιοι της Εκκλησίας μας «είναι εδώ για να μας εμπνέουν και να μας χαρίζουν προτάγματα ζωής και να μας δείχνουν το δρόμο».

«Ο Άγιος Διονύσιος μας πιάνει σήμερα από το χέρι για να μας οδηγήσει στα πραγματικά Χριστούγεννα», «στα εσωτερικά Χριστούγεννα, σε αυτά που η καρδιά ανοίγει, γίνεται Βηθλεέμ και Γεννάται εκεί ο Κύριος της Δόξης». «Ό Άγιος Διονύσιος είναι μια στοργική φάτνη που αναγεννά τον άνθρωπο», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος το παράδειγμά του και ο τρόπος της ζωής του να εμπνέουν τη ζωή όλων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.