Την Ακολουθία του Αγιασμού για την νέα δικαστική περίοδο τέλεσε σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς ανέφερε πως ως άνθρωποι «έχουμε την Θεόσδοτη ελευθερία να αποφασίζουμε μεταξύ καλού και κακού» και υπογραμμίζοντας πως η «καρδιά είναι το κέντρο όλων των συναισθημάτων», τόνισε πως «είμαστε ένθεες προσωπικότητες, γι’ αυτό και το στοιχείο της δικαιοσύνης μας καθορίζει».

«Στην κοινωνία μας υπάρχει το αίσθημα του δικαίου, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές, σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό μας χαρίζει την δυνατότητα της αυτογνωσίας», είπε ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας παράλληλα πως σήμερα βλέπουμε στην κοινωνία μας μία κατάσταση η οποία μας πικραίνει, «γι’ αυτό χρειάζεται να ορθώσουμε την υγειά αντίστασή μας που είναι η αξία του κάθε ανθρώπου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επισημαίνοντας πως «οι πράξεις μας έχουν μία μεταφυσική αναγωγή», απευθυνόμενος προς όλους σημείωσε πως «δια των αποφάσεών σας υψώνετε το ιερό και ανεπανάληπτο μέγεθος του ανθρωπίνου προσώπου». «Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, σας εύχομαι να έχετε τη Χάρη του Θεού στη ζωή σας, στα έργα σας, στην πράξη σας, στην ύπαρξή σας και να έχετε δύναμη και υγεία». «Καλλίκαρπη και Ευλογημένη διακονία και καλή δικαστική χρονιά», ευχήθηκε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με την ευκαιρία τελέσεως του Αγιασμού, πρόσφερε ως Ευλογία εικόνες του Χριστού και Παναγίας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών κ.Ιωάννη Αποστολόπουλο όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ.Ευάγγελο Καίσαρη, με τον Πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Γεώργιο Ξυνόπουλο και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κα Ειρήνη Μαραγκάκη, παρουσία λοιπών Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, καθώς και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ.Ηλία Κλάππα.

Δείτε σχετικο video και φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.