Πανηγυρικά τιμήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος έζησε μία ζωή γεμάτη απόρριψη και διωγμό, βιώνοντας από τους σύγχρονούς του διαρκώς μία δολοφονία της προσωπικότητάς του, μέχρι και της σεπτής κοιμήσεώς του.

Εν τούτοις όμως ο Άγιος Νεκτάριος βίωνε διαρκώς το μυστήριο της Αναστάσεως και μεταλαμπάδευε το Φως στους σύγχρονούς του.

Επίσης ο Άγιος Νεκτάριος αναδείχθηκε πρώτος στην χορεία των μεγάλων συγχρόνων Αγίων και πνευματικός ποδηγέτης πολλών αυτών.

Τα σεπτά του Ιερά Λείψανα αποτελούν δοχεία της Χάριτος του Παναγίου Θεού, έχοντας την ιδιαίτερη ευλογία να φυλάσσεται Ιερό Λείψανο εντός του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, προς αγιασμό και σωτηρία όλου του λαού του Θεού.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.