Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Σύναξη της Παναγίας της επονομαζομένης Τριχερούσης, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς όπου υπάρχει αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας.

Χθες, Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Σήμερα, Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αφενός στην ιστορία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης, αφετέρου στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε και διανύουμε και στο θλιβερό γεγονός της μετατροπής της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, του Ναού που ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός ανήγειρε, σε Μουσουλμανικό τέμενος.

Ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον π.Φανούριο Κατσαρό, εφημέριο του Μητροπολιτικού μας Ναού, σε Πρωτοπρεσβύτερο και Πνευματικό, αναφερόμενος ιδιαίτερη στην πλούσια φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει στην τοπική μας Εκκλησία, καλώντας τον παράλληλα να συνεχίσει το θεάρεστο αυτό έργο, προκειμένου να ανακουφίζει τις ψυχές των εμπερίστατων συνανθρώπων μας και να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.