Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στο Παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή, το έργο και τις διδαχές του Αγίου, καθώς επίσης και μετάδοση ηχογραφημένης ομιλίας του Αγίου Πορφυρίου σχετική με την κατάθλιψη.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ, τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής του Αγίου κατά την διάρκεια του οποίο έψαλε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Με θέμα «Ο Άγιος Πορφύριος και η εποχή μας» μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης, ραδιοφωνικός παραγωγός της Πειραϊκής Εκκλησίας, ο οποίος συνδέθηκε πνευματικά με τον Άγιο και αναφέρθηκε σε θαυμαστά γεγονότα από τη ζωή του, δίνοντας παράλληλα το μηνύματα Αναστάσιμης ελπίδας στη δύσκολη σύγχρονη καθημερινότητα.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε τον π.Ανανία και του προσέφερε ως δώρο μια βυζαντινή εικόνα του Αγίου. Κατόπιν δόθηκε ως ευλογία στο πολυπληθέστατο εκκλησίασμα από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό εικόνα του Αγίου Πορφυρίου, προστάτου της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ.κ.Ιωσήφ, ο οποίος κατά την διάρκεια του κηρύγματός του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σχέση του Αγίου Πορφυρίου με το ξεκίνημα του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (30/10/1988).

Οι Λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την τέλεση του Μεθέορτου Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος του Αγίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου και έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Κρητικό, Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Πειραιώς, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς και ραδιοφωνικό παραγωγό της Πειραϊκής Εκκλησίας, με θέμα: «Άγιος Πορφύριος, ο Ησυχαστής της Ομόνοιας».