Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ.Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου 2023 στο «ΜΑΡΙΝΑΚΕΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», όπου στεγάζονται τα γραφεία της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ.Κωνσταντίνου Δήμτσα, ξεναγήθηκε στο «ΜΑΡΙΝΑΚΕΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», την διαμόρφωση των χώρων, τον ευπρεπισμό και τον εξοπλισμό του οποίου ανέλαβε εξολοκλήρου ο Μέγας Ευεργέτης της Μητροπόλεως Πειραιώς Βαγγέλης Μαρινάκης, εις μνήμην του πατρός του, Μιλτιάδου.

Ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επέλεξε να είναι υποψήφιος στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων, ως μία από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες των εκλογών της 21ης Μαΐου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερώσει τον Σεβασμιώτατο σχετικά με τον σχεδιασμό και το όραμά του για το πρώτο λιμάνι της χώρας. Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον κ.Αλέξη Τσίπρα σε φιλανθρωπική δομή του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου καθημερινά βρίσκουν καταφύγιο αδιακρίτως εκατοντάδες συνάνθρωποί μας οι οποίοι στερούνται τα απαραίτητα προκειμένου να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, διανέμοντάς τους και είδη πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ.Τσίπρα για τις εκατοντάδες των αστέγων που βρίσκονται περιμετρικά του πρώτου λιμένα της χώρας, την φροντίδα των οποίων έχει αναλάβει η Μητρόπολη Πειραιώς με ομάδα κληρικών και εθελοντών να βρίσκονται στο πλευρό τους 24 ώρες το 24ωρο, αλλά πολύ περισσότερο όταν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες απειλούν ακόμη και τις ίδιες τους τις ζωές.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, οι Διευθυντές και τα Στελέχη της Μητροπόλεως Πειραιώς, του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm», της περιοδικής έκδοσης «Πειραϊκή Εκκλησία», των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς του Βρεφονηπιακού Σταθμού και Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, παρουσιάζοντάς του το πλούσιο έργο που προσφέρουν στην κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμότατα τον κ.Τσίπρα για την ευγένεια και την καλοσύνη που είχε να τον επισκεφθεί, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως αποτελεί τιμή η υποψηφιότητά του στον Πειραιά. «Σας ευχαριστούμε και για την τιμή που είχατε κάνει στην πόλη να έρθετε στα Θεοφάνεια, με τη σεπτή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας και Προέδρου της Ιεραρχίας μας, κ.κ.Ιερώνυμου και να μας τιμήσετε με τον τρόπο αυτό, τιμώντας, όχι μόνο την θρησκευτική εορτή, αλλά και το μεγάλο της θαλάσσης κράτος των Ελλήνων, διότι εδώ είναι η ναύλοχος πόλις», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν δηλώντας ενθουσιασμένος για το γενικότερο κοινωνικό, πολιτιστικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στους κόλπους της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνο Δήμτσα, συνόδευσε τον κ.Τσίπρα στην σύγχρονη δομή του Γηροκομείου Πειραιώς, όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλειος  Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Πλατανησιώτης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Γρηγόριος Καψοκόλης, και άλλα μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος, καθώς και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και υποψήφιος Δήμαρχος Γεώργιος Γαβρίλης. 

Ακολουθώντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κ.Τσίπρας ξεναγήθηκε στις πτέρυγες φιλοξενίας των περιθαλπόμενων όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

Τέλος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου Πειραιώς ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Γηροκομείου, αναφέρθηκε στο πλούσιο κοινωνικό έργο και στην πολυετή προσφορά του ιδρύματος στην πόλη μας, που φιλοξενεί περισσότερους από 180 ηλικιωμένους. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήρε το έργο του Γηροκομείου και τόνισε πως ένα τέτοιο ίδρυμα θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Απευθυνόμενος στους φροντιστές, στο επιστημονικό, διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος τους ευχαρίστησε για την κατάθεση ψυχής, όπως χαρακτηριστικά είπε, την αγάπη και την φροντίδα με την οποία περιβάλλουν τους ηλικιωμένους, ενώ δεσμεύθηκε να στηρίζει τις προσπάθειες του ιδρύματος με όλες του τις δυνάμεις, από όποια θέση και αν βρίσκετε.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.