Πιστοί στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, οι μαθητές, οι μαθήτριες, το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (Βρεφονηπιακός Σταθμός – Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο), γιόρτασαν για μία ακόμη φορά την Τσικνοπέμπτη ως μέλη μιας μεγάλης οικογένειας, παρουσία του πνευματικού μας Πατέρα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Μικροί και μεγάλοι από τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της τοπικής μας Εκκλησίας, τήρησαν τις παραδόσεις της Πατρίδος μας, στους φιλόξενους χώρους των σχολικών μας μονάδων.

Η ζωντανή μουσική και τα παραδοσιακά τραγούδια, παρέσυραν όλους σε έναν μεγάλο κύκλο που αγκάλιαζε τους πάντες, δίνοντας, εκτός από χαρά και διασκέδαση, το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας.

Στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, βρέθηκε σήμερα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, προκειμένου να χαρεί με τη χαρά των παιδιών και να δώσει τις ευχές του για καλή Σαρακοστή.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων μας τόνισε για μία ακόμα φορά πως αποτελούν το χαμόγελο του Θεού στη ζωή μας. Προέτρεψε τα παιδιά να κρατήσουν την ελευθερία τους και την αξιοπρέπειά τους.

Εξέφρασε τη χαρά του, χαρακτηρίζοντας αυτές τις στιγμές ως στιγμές Ευλογίας, γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «ένα έργο ζωής όπως είναι τα εκπαιδευτήριά μας, με τη Χάρη του Θεού έχει αυτή την ομορφιά, αυτή τη δύναμη και αυτή τη ζωντάνια».

«Σας καμαρώνουμε παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας την συγκίνησή του.

Ακολουθεί video με τα όσα είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων μας, καθώς και video με στιγμές από την σημερινή ημέρα.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.