Ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, Ταξίαρχος Αριστείδης Λυμπεράτος επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο «ΜΑΡΙΝΑΚΕΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο κ.Λυμπεράτος επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων θεώρησε απαραίτητο να λάβει την ευλογία και την ευχή του Σεβασμιωτάτου, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για θέματα που αφορούν τόσο την πόλη του Πειραιά όσο και την περιφέρεια γενικότερα.

Κατά την εθιμοτυπική, αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική αυτή συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, κοινωνικά θέματα, θέματα καταστολής της εγκληματικότητας και εν γένει της παραβατικότητας κ.α. Και οι δύο επεσήμαναν από την πλευρά τους, την ανάγκη συνεργασίας όλων των θεσμών της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ.Αριστείδη Λυμπεράτο, υπογραμμίζοντας πως τόσο η τοπική μας Εκκλησία, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα βρεθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο που επιτελεί το Σώμα και θα του παρασχεθεί από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς κάθε δυνατή βοήθεια προς όφελος και εξυπηρέτηση των πολιτών. Τον συνεχάρη για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και για την αποτελεσματικότητα του Σώματος.

Τέλος, του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να επιτελεί το ιερό λειτούργημα που του έχει αναθέσει η πολιτεία και του προσέφερε ως Ευλογία μία Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, με την ευχή να προστατεύει και να καθοδηγεί τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Ακολουθεί το βιογραφικό του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Πειραιά.

Γεννήθηκε στην Πάτρα, το έτος 1963.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1988 αποφοιτώντας από τη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας το 1989, τη Σχολή Αρχιφυλάκων το 1993 και τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας 1997. Επίσης  το 2015 αποφοίτησε και από την Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει σε μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει παρακολουθήσει τα προβλεπόμενα Σχολεία του Σώματος.

Είναι κάτοχος πτυχίου του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κάτοχος πτυχίου των Τμημάτων Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας  του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κάτοχος πτυχίου Κοινωνιολογίας επίσης του Παντείου Πανεπιστημίου με εξειδικευμένες γνώσεις στο πεδίο της εγκληματολογίας.

Απόφοιτος  μεταπτυχιακού προγράμματος επιπέδου ΜSc, του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με εκπονηθείσα διατριβή  στο «δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας».

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες πιστοποιημένα σεμινάρια διαφόρων θεματικών, υπό την αιγίδα Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων όσο και υπό την Αιγίδα του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διατέλεσε Διοικητής Αστυνομικών Υπηρεσιών διοριζόμενος ταυτόχρονα και παράλληλα με τα καθήκοντα του, ως τακτικός καθηγητής επί 15 συναπτά έτη στις εκπαιδευτικές βαθμίδες της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Του έχουν απονεμηθεί τα προβλεπόμενα παράσημα μετάλλια του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 18/01/2024 προήχθη στο Βαθμό του Ταξίαρχου και τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά.

Είναι έγγαμος, έχοντας δυο κόρες.