Μοναδικές στιγμές βίωσαν το βράδυ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022 στελέχη και 350 περίπου Σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, μετέφεραν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών προς προσκύνηση και ευλογία της Σχολής.

Εκεί την Αγία Ζώνη υποδέχθηκαν ο Υποναύαρχος Πάττας Ιωάννης, ο Υποδιοικητής Αρχιπλοίαρχος Β. Τσούκας ΠΝ, στελέχη της Σχολής και 350 σπουδαστές.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Πειραιώς τοποθέτησε το ιερό κειμήλιο στο μέσω του Ιερού Ναού της σχολής που είναι αφιερωμένος στον Προστάτη των Ναυτικών, Άγιο Νικόλαο

Ακολούθησε ευλαβικό προσκύνημα από τα στελέχη και τους σπουδαστές, οι οποίοι κατά την έξοδο παρέλαβαν για ευλογία από μια εικόνα και μια κορδέλα της Αγίας Ζώνης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος κόμισε την Αγία Ζώνη στον Πειραιά προς ευλογία του λαού του Θεού.

«Η μέριμνα του Γέροντα Εφραίμ σε μια εποχή σκληρή και άνυδρη είναι για εμάς και για την εκκλησία μια ενότητα πίστεως» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε ότι η Αγία Ζώνη ήρθε σε έναν χώρο μοναδικό, ανεπανάληπτο και ουσιώδη για την προετοιμασία των ναυτικών μας δυνάμεων και κυρίως υπερασπίσεως της πατρίδας μας.

Σε ανάμνηση της ελεύσεως της Αγίας Ζώνης στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο Στρατιωτικός Ιερέας π. Αλέξιος Ιστρατόγλου (Αντισυνταγματάρχης) προσέφερε μία πρωτότυπη χυτή Εικόνα της Παναγίας της Πλατυτέρας, που είναι φιλοτεχνημένη στα χυτήρια του Ναύσταθμου, όπου μέσα έχει τα εμβλήματα και των τεσσάρων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στον Διοικητή της Σχολής Πάττα Ιωάννη μία Εικόνα της Αγίας Ζώνης, ενώ ο Διοικητής προσέφερε στον Γέροντα Εφραίμ τον θυρεό της Σχολής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή: Romfea.gr