Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο «Αθανάσιος Κανελλόπουλος» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η εκδήλωση για την διπλή Εορτή της 25ης Μαρτίου, από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στην Εορταστική Εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 400 νέοι και νέες από το σύνολο των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συντροφιών Γυμνασίων και Λυκείων της τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς επίσης και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με θεατρικό δρώμενο από το Φωνητικό Σύνολο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβά, βασισμένο στη ζωή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.

Επετειακά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί ήταν τα συστατικά του Β΄ μέρους της Εκδήλωσης η οποία, βασισμένη στους ήρωες του 1821, στόχευε στην ενίσχυση των συγχρόνων ηρώων.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος παραυρέθηκε στην Λαμία προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ.Νικολάου για την σύναξη πάντων των Φθιωτών Αγίων, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Πειραιώς και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους ο π.Νήφων, αφού μετέφερε σε μικρούς και μεγάλους τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, έκανε αναφορά τόσο στην μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όσο και στους αγώνες των Ελλήνων για Ελευθερία.

Χρησιμοποιώντας λόγους ηρώων – αγωνιστών του 1821 μίλησε για τις μάχες που έδωσαν «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ‘’υπογραφή του Θεού’’ για απελευθέρωση, όπως μα λέει και ο Κολοκοτρώνης».

Τόνισε πως στο DNA των Ελλήνων και ιδιαίτερα των παιδιών μας, ρέει αίμα ηρώων και πως είναι αδύνατον οι νέοι μας να μην φανού άξιοι συνεχιστές αυτών των αγώνων για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Ο Πρωτοσύγκελλος, συνεχάρη τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος και τους συνεργάτες τους στο ενοριακό έργο της κατήχησης των νέων παιδιών, προτρέποντας ταυτόχρονα τους γονείς να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία του Χριστού μας.

Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την παραχώρηση της αίθουσας «Αθανάσιος Κανελλόπουλος».