Επιταγή αξίας 10.000 ευρώ για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, παρέδωσαν εκ μέρους του Προέδρου του Ολυμπιακού κ.Ευάγγελου Μαρινάκη, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Σ.Φ.Π. κ.Ιωάννης Βρέντζος και ο Γενικός Διευθυντής του Σταδίου Καραϊσκάκη κ.Βασίλειος Βασιλειάδης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ.Βαγγέλη Μαρινάκη για την συνεχή στήριξή του στο Φιλανθρωπικό και όχι μόνο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, τονίζοντας πως «ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί απλά έναν αθλητικό σύλλογο που επιτυγχάνει και εκπροσωπεί την πατρίδα μας στα διεθνή και σπουδαία αθλητικά δρώμενα, αλλά είναι και ένας χώρος συναντίληψης , κοινωνικοποίησης, αδελφοσύνης, προσφοράς και αγάπης διαχρονικής. Και όλα αυτά οφείλονται στον εξαίρετο πρόεδρο κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος κομίζει την περιουσία μιας αδαμάντινης οικογένειας, που αγάπησε και αγαπά τον Πειραιά με όλη τη δύναμη της ύπαρξής της».

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του επεσήμανε πως «η Εκκλησία έχει βρει στοργική βοήθεια από τον Ολυμπιακό διαχρονικά»ευχαριστώντας παράλληλα και όλα τα μέλη «που συναπαρτίζουν αυτόν τον σύλλογο και που προσφέρουν στην πατρίδα μας το ‘’ευ αγωνίζεσθαι΄’, το σθένος, την ευψυχία, τον ανδρισμό, τη λεβεντιά, τη ρώμη του Έλληνα διαχρονικά».

«Ο Ολυμπιακός με την προσφορά του» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, «βοηθάει τα συσσίτια της Μητροπόλεώς μας που έχουν ανοικτή την αγκαλιά σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από τη Θρησκεία, τη φυλή του, τη γλώσσα του, το χρώμα του δέρματός του, την όποια του πολιτική κατεύθυνση, την όποια του αντίληψη και η προσφορά σας τόσο των χρημάτων, όσο και των 150 αρνιών που θα μοιραστούν στα συσσίτια για να αποτελέσουν την υλική συνεισφορά στους ανθρώπους, αυτή την τόσο μεγάλη και πανίερη ημέρα και ώρα της Αναστάσεως του Χριστού μετά από το Πάθος, το Σταυρό και την Μαρτυρία υπέρ της του κόσμου ζωής, μας συγκινεί και μας χαρίζει ενθάρρυνση να συνεχίσουμε και εμείς ταπεινά σε αυτό το έργο της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης».

Τέλος, ευχήθηκε «ο Ολυμπιακός πάντοτε να δρέπει νίκες όχι μόνο μέσα στα γήπεδα, αλλά κυρίως στον κοινωνικό στίβο και να διαπλάθει χαρακτήρες με τις ακαδημίες του και με όλα τα αθλήματα».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο του Ο.Σ.Φ.Π. κ.Ιωάννης Βρέντζος ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον Σεβασμιώτατο «για το σημαντικό έργο, την προσφορά και τη στήριξη στην πόλη του Πειραιά, στο λαό του Πειραιά. Για όλους εμάς στην οικογένεια του Ολυμπιακού, είναι Ευλογία που μας δίνεται τη δυνατότητα να συμμετέχουμε με τις δυνάμεις μας σε αυτό το έργο και σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό και σας διαβεβαιώνουμε εκ μέρους του προέδρου μας κ.Μαρινάκη ότι θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας και θα στηρίζουμε το Θεόπνευστο έργο σας».

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής του Σταδίου Καραϊσκάκη κ.Βασίλειος Βασιλειάδης, αφού σημείωσε πως κοινός στόχος και σκοπός είναι «να μην υπάρχει φτωχός χωρίς φαγητό», ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το έργο και την συνεργασία του.