Παραδοσιακοί Χοροί, παιδικές και νεανικές χορωδίες, θεατρικά δρώμενα και αναδρομή στο ξεκίνημα και την εξέλιξη του σημαντικού αυτού θεσμού της Μητροπόλεώς μας, συνθέτουν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της 30ης Γιορτής Νεολαίας.

Την Κυριακή το σκηνικό θα είναι λίγο διαφορετικό. Στις 6:30 το απόγευμα θα δοθεί η έναρξη για το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» τον οποίο θα αναζητήσουν ομάδες από τις Ενορίες του Πειραιά. 

Υποδειγματική παρασκευή προσφόρου, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, γλυκίσματα και αναμνηστικά θα προστεθούν στο σκηνικό της Κυριακής. 

Στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή του Βεακείου Θεάτρου θα ξεκινήσει η ιστορία από την αρχή… Μια ιστορία που μετράει 29 έως τώρα Γιορτές Νεολαίας και στην 30η θα θυμηθούμε και θα ανταμώσουμε από κοντά μερικούς από τους βασικούς πρωταγωνιστές της. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, θα υποδεχθεί σε αυτό το ταξίδι τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιο και Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο, από τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας. 

Ένα μεγάλο πανηγύρι χαράς θα ξεκινήσει με σκοπό την συνάντηση των γενεών επί σκηνής και την πρόσκληση των νέων προκειμένου να παρουσιάσουν στις παλαιότερες γενιές την εξέλιξη του θεσμού. Η Θεατρική μας ομάδα θα παρουσιάσει μια κλασική κωμωδία η οποία θα δώσει το δικό της μήνυμα στη γιορτή μας.

Τέλος σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Εκδήλωσης και τις δύο ημέρες θα έχει το κοινό που θα συμμετέχει από τις κερκίδες του Βεακείου Θεάτρου. Παιχνίδια, διαγωνισμοί, δοκιμασίες και δώρα θα δώσουν την δυνατότητα σε όλους όσοι παρευρεθούν αφενός να ψυχαγωγηθούν αφετέρου να χαρούν και να χειροκροτήσουν τις νέες και τους νέους που μια ακόμη χρονιά θα δώσουν μέσα από αυτή την εκδήλωση τη δική τους μαρτυρία Χριστού. 

Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα και στον ίδιο χώρο (Βεάκειο) θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Εορταστική Εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς 

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!