Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

«ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ».

Με θέμα «Εκκλησία και Ομοφυλοφιλία» ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μιλάει στην εκπομπή «Πρόσβαση» και τον ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη της διαδικτυακού Διαύλου «Πεμπτουσία», του Ιδρύματος «Αγίου Μαξίμου του Γραικού», της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγιωνύμου Όρους Άθω.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θεσμοθετείται το κακό και προσθέτει: «Η Εκκλησία επειδή θέλει την ακεραιότητα του ανθρώπου δεν μπορεί να συμπλεύσει με τέτοιες τραγωδίες… Η ομοφυλοφιλία δεν είναι εκδήλωση αγάπης, είναι εκδήλωση πάθους, εμπαθείας δηλαδή, η οποία οδηγεί την έλξη σε λανθασμένο τρόπο και χώρο».

«Στην Εκκλησία δεν έχουμε προσωπικό λόγο, δεν αυτοπροσδιοριζόμεθα, δεν υπάρχει η λεγόμενη αυτοαναφορικότητα. Στην Εκκλησία καλούμεθα να αποβούμε εύχρηστα ηχεία του πνεύματος. Για αυτό και ο Κύριος μας, είπε ότι όταν βρεθείτε σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση μην προμελετάτε τι θα πείτε, εγώ θα δώσω στόμα και σοφία και λόγο, εγώ θα δώσω το Πνεύμα το Άγιο να σας φωτίσει και να αρθρώσετε αυτό που ο Θεός διαχρονικά εξαγγέλλει στον άνθρωπο για την αποθέωση του, γιατί αυτό είναι ο σκοπός της ζωής», λέει ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο για να μεταβειτε στο περιεχόμενο:

https://www.pemptousia.tv/view/b/category/Programs/subCategory/prosbash_WomsD/id/ekklisia_kai_omofulofilia_YUGQI/lang/el_GR

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ