Στο studio του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM», φιλοξενούμενος του Δημήτρη Αλφιέρη, βρέθηκε χθες Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος απευθυνόμενος στους χιλιάδες ανά τον κόσμο ακροατές του ραδιοφώνου που μιλάει στην ψυχή μας, προσέφερε λόγο παραμυθίας, οικοδομής, παρακλήσεως, ενώ απάντησε και σε ερωτήματά τους.

Ο Γέροντας Εφραίμ ρωτήθηκε και μίλησε για τις εμπειρίες του από την συναναστροφή του με συγχρόνους Αγίους της Εκκλησίας μας, για την πνευματική ζωή, για τα προβλήματα, αλλά και τις ευλογίες του γάμου, για τις σχέσεις των γονέων με τα παιδιά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο γέροντας Εφραίμ στα τα προβλήματα των νέων και τις σύγχρονες μάστιγες, για την θέση των νέων μέσα στην Εκκλησία και τα πρότυπα που θα πρέπει να έχουν, ενώ εξήρε και το έργο που πραγματώνεται στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς συγχαίροντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και τους συνεργάτες του για αυτό το σπουδαίο και θεάρεστο έργο υπέρ της νεότητος.

Ο Γέροντας Εφραίμ, με βάση και την προσωπική του εμπειρία, αναφέρθηκε, επίσης, στην πανδημία του κορονοϊού, στον ουσιαστικό τρόπο άσκησης της φιλανθρωπίας, στις πνευματικές ασθένειες, στις σχέσεις μας με τους ηλικιωμένους, αλλά και σε σύγχρονα θαύματα τα οποία, όπως τόνισε, συμβαίνουν καθημερινά.

Ακολουθεί video με όλα όσα απάντησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στις ερωτήσεις του Δημήτρη Αλφιέρη, του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Βουρλάκου και του Κώστα Δαντίλη, στην Πειραϊκή Εκκλησία. Επίσης, η συνέντευξη θα μεταδοθεί και στο πρόγραμμα της Πεμπτουσίας (pemptousia.tv) σήμερα Τρίτη, στις 14:10.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.