Σε εξέλιξη βρίσκετε ο μεγάλος Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας, η προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ενίσχυση του μεγάλου φιλανθρωπικού της έργου.

Με γενικό συντονιστή της όλης προσπάθειας τον Δημήτρη Αλφιέρη, η έναρξη του ραδιομαραθωνίου έγινε από τον ο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ σε απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση του Mega στην εκπομπή «Μega Καλημέρα» και την Ελεωνόρα Μελέτη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ.Γιώργου Σταμάτη και των Δμοσιογράφων Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Ανθής Βούλγαρη.

Το μεγάλο προσκλητήριο αγάπης του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» που απευθύνεται σε χιλιάδες συνανθρώπους μας μέσω του Ραδιομαραθωνίου κατά της φτώχειας άρχισε σήμερα στις 9:00 το πρωί και θα συνεχιστεί έως τις 23:00.

Για την κίνηση αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας μίλησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κατά την έναρξη του Ραδιομαραθωνίου κατά της φτώχειας, τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα έργο που αγκαλιάζει τον συνάνθρωπο».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως «η Εκκλησία σεμνά επιτελεί αυτό το έργο της αγάπης» συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «ο Πειραιάς, το μεγάλο λιμάνι, είναι μια κοινωνία προσώπων, δεν είναι απρόσωπη πόλη. Η γη έγινε πια μια γειτονιά, διακινούνται οι άνθρωποι από την Αφρική και την Ασία και είναι μοιραίο ότι θα μετακινηθούν, δεν γίνεται αλλιώς. Οι ανάγκες μεγιστοποιούνται. Όλοι οι άνθρωποι είναι εικόνα Θεού, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, θρησκείας. Η πολιτική της Εκκλησίας είναι ο ουρανός. Η αιωνιότητα είναι μια αδιατάρακτη πραγματικότητα. Προσβλέπουμε στο αιώνιο και διηνεκές.

«Έχουμε πολιτισμό που μας καθορίζει. Η φτώχεια και η αστεγία αντιμετωπίζονται συλλογικά. Όλοι μαζί θα τις καταπολεμήσουμε. Ενωμένοι», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «η συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας  ‘’ταξιδεύει’’ σε ολόκληρη την Ελλάδα και με ζωντανές συνδέσεις καταγράφει τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και τον καθημερινό αγώνα των δεκάδων χιλιάδων ανά την Ελλάδα εθελοντών που συστρατεύονται κάτω από τη σημαία του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας μας.

Στο μεγάλο αυτό προσκλητήριο αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας, αρωγός και ουσιαστικός συμπαραστάτης στέκεται η τηλεόραση του MEGA μέσα από σειρά δράσεων για την προβολή και στήριξη κοινωνικών ενεργειών που συμβάλλουν στην βοήθεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα και αναγκαία.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, το παρών θα δώσουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, ενώ η ηλεκτρονική Εκκλησιαστική εφημερίδα Romfea.gr θα μεταφέρει τον παλμό μέσα από το 24ωρό πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων με απευθείας εικόνα και ήχο από τον Ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Παράλληλα συλλογή τροφίμων πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, μέχρι τις 21:00.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.