Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και οικογενειακής ατμόσφαιρας τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αγιασμός ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό προσωπικό, τους μαθητές και τις μαθήτριες, ο Σεβασμιώτατος δοξάζοντας για μία ακόμη φορά τον Πανάγιο Θεό μας για το έργο που επιτελείται στο ίδρυμα «Άγιος Γεώργιος – Άγιος Πολύκαρπος», επεσήμανε πως «η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται με πρόταγμα την μόρφωση του αληθινού πνεύματος, της παραδόσεως και του πολιτισμού μας στις καρδιές και στις ψυχές όλων σας». Υπογράμμισε πως ο χώρος αυτός δεν είναι μία επιχειρηματική δραστηριότητα «αλλά μία έμπονη προσπάθεια της Εκκλησίας να αγκαλιάσει τα παιδιά της ακόμη περισσότερο», γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η ζωή ένα μία ευλογία των Ουρανών».

«Το ίδρυμα αυτό έχει πνευματικό χαρακτήρα» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και απευθυνόμενος προς τα παιδιά υπογράμμισε με έμφαση πως «θέλουμε να έχετε Χριστό και Ελλάδα στις ψυχές σας, στις καρδιές σας, στην ύπαρξή σας. Θέλουμε αυτό το μήνυμα της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας» «να είναι ζωντανό στις ψυχές σας και στις καρδιές σας και να οδηγεί και να φωτίζει την πορεία του βίου σας, έτσι ώστε και εσείς αύριο στα δικά σας παιδιά να μεταλαμπαδεύσετε αυτή την δάδα της αλήθειας και της ιδιοπροσωπίας μας».

«Η πατρίδα μας είναι η μητέρα της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της πνευματικής αλληλοπεριχώρησης όλων των λαών της γης», πρόσθεσε και επισημαίνοντας πως τα παιδιά είναι «ο στέφανος της ζωής μας», ευχήθηκε «κάθε ευλογία και καλή πρόοδο σε όλους».

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τα εκπαιδευτήριά μας και οι οποίοι «δίδουν την καρδιά τους, την ψυχή τους, τον εαυτό τους, την ύπαρξή τους», αναφέρθηκε με χαρά στις «θαυμαστές επιτυχίες», των περσυνών αποφοίτων του Λυκείου μας, οι οποίοι σε ποσοστό 100% εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. «Αυτό είναι ένα επίτευγμα που προϋποθέτει πίστη, αφοσίωση, έμπονη δουλειά, σεβασμό, εκτίμηση, αλλά και τη Χάρη και Ευλογία του Παναγίου Θεού, το Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος συγχαίροντας όλους για την επιτυχία αυτή.

Ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, σημείωσε πως το έργο τον Εκπαιδευτηρίων μας είναι «ένα έργο το οποίο περιβάλει με πολύ στοργή και η πολιτεία μας και το αρμόδιο υπουργείο και η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως και ο δήμος».

Στα παιδιά απευθύνθηκαν και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων οι οποίοι και καλωσόρισαν με τη σειρά τους, τους μαθητές και τις μαθήτριες στις νέες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων μας.

Παρόντες ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία είναι αρμόδια για τους Παιδικούς Σταθμούς, ο Υφυπουργός Nαυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Α΄ Πειραια κ.Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, οι Αντιδήμαρχοι Ανδριάνα Ζαρακέλη, Γρηγόρης Καψοκόλης και Δημήτρης Καρύδης, ο Διευθύνον Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ.Σπυρίδων Σπυρίδων, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Διονύσης Αναστόπουλος, ο Συντονιστής του Εκπαιδευτικού Έργου Πειραιά κ.Δημήτριος Σκρέτας, η  Γενική Διευθύντρια του ιδρύματος «Ο Καλός Ποιμήν» κα Αγγελική Κουζούμη, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου κ.Αντώνιος Σκάρπας, η Γενική Διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς κ.Ευαγγελία Κονταξή, η Διευθύντρια του υποκαταστήματος της Alpha Bank Πειραιά κα Παγώνα Καλλιώρα, ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Πειραιά κ.Χρήστος Τσεκούρας, η Εικαστικός κα Αλέκα Νασιούλα και ο κλινικός ψυχολόγος κ.Δημήτρης Πετρούνιας.

Λαμβάνοντας το λόγο οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, συνεχάρησαν, τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του για το πρωτοποριακό έργο που επιτελείται στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σε αυτές τις δύσκολες εποχές, εκφράζοντας όλοι την ικανοποίησή τους για το όλο εκπαιδευτικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Πριν την έναρξη του Αγιασμού, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους ανακαινισμένους χώρους του βρεφονηπιακού σταθμού, του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου θαυμάζοντας τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, συγχαίροντας παράλληλα όλους για το θαυμάσιο έργο που επιτελείται στα Εκπαιδευτήριά μας.

Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχετικά video με την ξενάγηση της κας Μιχαηλίδου στους χώρους του βρεφονηπιακού σταθμού, του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου, αποσπάσματα από την Ακολουθία του Αγιασμού καθώς και από τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.