Παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Δόμνας Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά χθες, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 οι γιορτές λήξης του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η κα Μιχαηλίδου είναι αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στον τομέα ευθύνης της βρίσκεται και η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.

Τόσοι οι γονείς, όσο και οι παππούδες και γιαγιάδες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, αλλά και οι λοιποί παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν τα παιδιά για την άψογη παρουσία τους και να χαρούν για την πρόοδό τους. Ξεχωριστή συγκίνηση πρόσφεραν σε όλους, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου τα οποία, υπό την καθοδήγηση των παιδαγωγών τους, παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Φανερά ενθουσιασμένη για το πρόγραμμα που παρακολούθησε η κα Μιχαηλίδου συνεχάρη αρχικά τα παιδιά λέγοντάς τους «Πολλά συγχαρητήρια! Παιδιά πολλά μπράβο! Ήσασταν καταπληκτικοί σήμερα».

Στην συνέχεια, απευθυνόμενη προς τους παρευρισκόμενους μετέφερε την εμπειρία της από την πρώτη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας ως υπεύθυνη για την παιδική προστασία. «Τα παιδιά, η διοίκηση και ακόμα πιο πολύ οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό», είπε συγχαίροντας όλους και αναφερόμενη στο μεγάλο έργο που πραγματώνεται στα Εκπαιδευτήριά μας υπογράμμισε πως «αυτά που εμείς σχεδιάζουμε, εσείς τα έχετε ήδη κάνει, οπότε όλοι σας πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι για το που στέλνετε τα παιδιά σας».

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού μετέφερε τις ευχές και τις Ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τόνισε πως «μέσα από αυτή τη γιορτή είδαμε συμπυκνωμένη όλη την προσπάθεια και όλο τον αγώνα των εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας». «Μέσα από αυτή τη γιορτή δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο σύγχρονο και μπερδεμένο κόσμο της σύγχυσης που ψάχνει και αναζητεί την αλήθεια, ενώ την έχει ακριβώς μπροστά του και δεν είναι άλλη από το Θεανδρικό Πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού» πρόσθεσε ο π.Νήφων, συμπληρώνοντας πως «σε αυτό τον κόσμο δίνουμε το μήνυμα μέσα από τα χαμόγελα αυτών των παιδιών, μέσα από τα δικά μας λουλούδια, πως υπάρχει ελπίδα γιατί υπάρχετε εσείς οι γονείς που εμπιστεύεστε την Εκκλησία και τα παιδιά σας σε αυτήν».

Ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα την Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου κα Μαρία Τυράσκη «που κατευθύνει, που εμπνέει και που στο πρόσωπό της τιμούμε όλους τους εκπαιδευτικούς», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επίσης, ευχαρίστησε θερμά την παρισταμένη Υφυπουργό κα Δόμνα Μιχαηλίδου «που στέκεται πάντοτε στο πλευρό μας και που έχει εντάξει κάτω από την ομπρέλα της και τη ζεστασιά της τα παιδιά μας και όλη την εκπαιδευτική μας προσπάθεια».

Ολοκληρώνοντας, απευθυνόμενος στους γονείς, τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη ευχόμενος να καμαρώνουν πάντοτε τα παιδιά τους. «Να τα βλέπετε να μεγαλώνουν, να αυξάνουν, να προοδεύουν και να σας αξιώσει ο Θεός να είστε δίπλα τους πάντα σε όλες τις χαρές τους», είπε ο π.Νήφων. «Να μας αξιώσει όλους να τα δούμε Αγίους στον Παράδεισο. Φυτεμένα λουλούδια στην Βασιλεία του Θεού».

Όλα τα παιδιά εκτός από τα αναμνηστικά τους, έλαβαν και δώρα για τα οποία είχε μεριμνήσει ο αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου του Δήμου Πειραιώς κ.Γρηγόρης Καψοκόλης, τον οποίο ιδιαιτέρως ευχαρίστησε για την ευγενική του αυτή χειρονομία η Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου κα Μαρία Τυράσκη.

Νωρίτερα στην Εκδήλωση του Παιδικού Σταθμού παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Χριστόφορος Μπουτσικάκης και Κώστας Μαρκόπουλος οι οποίοι συνεχάρησαν και εκείνοι την τοπική μας Εκκλησία για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στα Εκπαιδευτήριά μας, ευχόμενοι σε όλους «Καλό καλοκαίρι!».

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ.Δημήτρης Αλφιέρης, επόπτης και συντονιστής στο έργο των Εκπαιδευτηρίων εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων κα Ιωάννα Κονίδη, η Γενική Διευθύντρια και Γυμνασιάρχης κα Κυριακή Κούβαρη, η Διευθύντρια του Λυκείου κα Μυρσίνη Σφαιρίδου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ.Γιάννης Γρηγοράκης και η Γενική Διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς κα Ευαγγελία Κονταξή.

Όλα τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο και ιδιαίτερα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου που θα βρεθούν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.