Η εκδήλωση απονομής των πτυχίων πιστοποίησης στη Γαλλική Γλώσσα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Τα πτυχία απονεμήθηκαν από τον κ.Νικολά Χριστοδούλου, Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, επίσημου φορέα διοργάνωσης εξετάσεων για τα πτυχία της Γαλλικής Γλώσσας.

Ο κ.Χριστοδούλου εξήρε το έργο που πραγματοποιείται στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην εκμάθηση των Ξένων Γλωσσών και ιδιαιτέρως των Γαλλικών. Επαίνεσε το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ εκκίνησε τη διαδικασία για τη συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας  Εκκλησίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, έτσι ώστε το σχολείο να αποτελεί πρότυπο στη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών και στην απόκτηση διπλωμάτων. Συνεχάρη, επίσης, τον Πρωτοσύγκελλο και την Διεύθυνση για την πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των Εκπαιδευτηρίων μας που συμβάλλει στην ουσιαστική αναβάθμισή  τους.

Η συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει εκτός της καθιέρωσης των Εκπαιδευτηρίων ως επίσημο Εξεταστικό Κέντρο για τα πτυχία της Γαλλικής Γλώσσας, την επιμόρφωση και την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών της Γαλλικής γλώσσας, την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος διδασκαλίας και την υποστήριξη των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στη Γαλλία άνευ διδάκτρων.

Ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος απένειμε τα πτυχία στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες και τους επέδωσε δώρα και αναμνηστικά. Παρούσα ήταν και η κυρία Μαντώ Βασιλοπούλου, Deleguee Pedagogique του Le Livre Ouvert η οποία δώρισε στα παιδιά βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του τμήματος Γαλλικών των Εκπαιδευτηρίων. Τιμητικά δώρα από τον κ.Χριστοδούλου  δόθηκαν επίσης στη Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κα. Κυριακή Κούβαρη όπως επίσης και στην υπεύθυνη του τμήματος των Γαλλικών κα Ασημίνα Ράλλη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την εκμάθηση και τη διδασκαλία και το έργο που παράγεται, έτσι ώστε τα Εκπαιδευτήρια να έχουν υψηλό αριθμό επιτυχόντων και με άριστες βαθμολογίες.

Στην εκδήλωση τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου για την παρουσία του στα Εκπαιδευτήριά μας, τόνισε τη σημασία του να συνοδεύεται η πορεία του παιδιού όχι μόνο από γνώσεις αλλά και από πνευματική ζωή. Εξέφρασε τη σημασία που αποδίδει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς στην πρόοδο και την ευτυχία των παιδιών στα Εκπαιδευτήρια, την καλλιέργειά τους και τη σφυρηλάτηση του χαρακτήρα τους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την εκκίνηση των θερινών εξετάσεων Γαλλικής Γλώσσας και συμπίπτει με την έναρξη της εξεταστικής περιόδου κατά την οποία τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς είναι για μια ακόμη φορά εξεταστικό κέντρο για την απόκτηση πτυχίων Γαλλικών.

Δείτε φωτογρφαικό υλικό ΕΔΩ.