Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καμινίων τελέστηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του μοναχού Ιωσήφ Σαλίου, αδελφού της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς.

Κατά την Χειροτονία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ του ετόνισε το μεγαλείο της Χάριτος που καλείται από τον Θεόν να αναλάβει ως Διάκονος της Εκκλησίας Του. Του υπενθύμισε ότι οι κοσμικοί άρχοντες που έχουν πεπερασμένο βίο και εξουσία, χαίρονται για την κοσμική τους καταξίωση που είναι τόσο ρευστή και εφήμερη, ενώ ο χειροτονούμενος γίνεται μέτοχος και οικονόμος και διαχειριστής μέσα στην Εκκλησία της ατελευτήτου αιωνιότητος και κρατεί πλέον στα χέρια του τα χοϊκά, τον απερινόητο και αιώνιο και άφθιτο Βασιλέα της κτίσεως. Ταυτόχρονα του υπενθύμισε το μεγαλείο στο οποίο καλείται να εισέλθει ως Διάκονος της Εκκλησίας εντός του Ιερού Βήματος, όπου επαναπαύεται επί της Αγίας Τραπέζης ο Βασιλεύς της Δόξης.

Ο Σεβασμιώτατος του υπενθύμισε ότι η ισαπόστολος Φωτεινή η Σαμαρείτις μόλις κατανόησε ποίος ήτο ενώπιόν της, εγκατέλειψε το σταμνί της και την προσωπική της εξυπηρέτηση και έτρεξε να διακηρύξει στους συμπολίτες της πολίχνης Συχάρ ότι βρήκε τον Μεσσίαν Χριστόν. Επομένως η ιερατική διακονία είναι ακριβώς η εγκατάλειψη των προσωπικών συμφερόντων για το κήρυγμα του Ευαγγελικού λόγου στις ανθρώπινες καρδιές. Τον κάλεσε να γίνει μιμητής της ισαποστόλου Φωτεινής που μετήλλαξε τον ανθρώπινο κοινό βίο των αναγκών και των εξυπηρετήσεων με την ανάληψη του Ευαγγελικού κηρύγματος με λόγο και βίωμα.

Ο χειροτονηθείς, στην εμπνευσμένη ομιλία του, ευχαρίστησε τον γέροντά του Αρχιμ. Κύριλλο Αλεξάκη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Καμινίων, την οικογένειά του και τον Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού Πειραιώς και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Μεθόδιο Κρητικό, εις την αδελφότητα του οποίου διήλθε μετά πολλής αγάπης το δοκίμιόν του.

Υπεσχέθη δε, τέλος, υπακοήν εις την Εκκλησίαν και απόλυτη πιστότητα στο Ευαγγέλιο του Κυρίου μας.

Ο νέος Διάκονος είναι Φοιτητής στο Τμήμα Πολιτισμού και στον Τομέα της Ιστορίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.