Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς χοροστάτησε σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας και προ της Απολύσεως, απευθυνόμενος προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην έμπονη προσπάθεια που κάνουμε προκειμένου να υπερβαθεί η σκληρότητα που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε. «Ο παρών βίος είναι μία πορεία θριάμβου και αγώνος, αλλά η στοχοθεσία είναι επάνω, ψηλά, όπως το λέει η ωραία μας γλώσσα με τον ορισμό ‘’άνθρωπος’’», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

«Σήμερα συνοδεύσαμε την Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων στους δρόμους της φλεγομένης μας γης και πορευόμεθα μαζί της, δίπλα της, κοντά της, όπως ακριβώς τα παιδιά με τη μάνα τους. Γεμάτοι εμπιστοσύνη, γεμάτοι από τη θαλπωρή της μορφής της, γεμάτοι από το θάμβος της θείας της και πληθωρικής της αγάπης», επεσήμανε στην συνέχεια.

«Ας πάρουμε αυτή την εικόνα καθημερινά στην πορεία μας. Ας λιτανεύουμε μαζί με την Κυρία Θεοτόκο στους δρόμους της γης με τον αγώνα μας, με την πίστη μας, με την ελπίδα μας», κατέληξε ευχόμενος η Χάρη της Παναγίας να εμπνέει τις ψυχές μας.

Δείτε σχετικό video και φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.