Επίτιμο Καθηγητή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς αναγόρευσε τον σπουδαίου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη κ.Θανάση Πολυκανδριώτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.

Ο κ.Πολυκανδριώτης ήρθε να προστεθεί ως μία λαμπρή και φωτεινή παρουσία στους υποστηρικτές του έργου του Ωδείου μας, το οποίο «θέλει να προσφέρει στους νέους ανθρώπους πολιτισμό, τέχνη, διαχρονική ποιότητα και αλήθεια», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη όλων και απευθυνόμενος προς τον κ.Πολυκανδριώτη, ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε για την διαχρονική του παρουσία «στον πολιτισμό της πατρίδος μας, στον πολιτισμό της Ευρώπης, στον πολιτισμό της ανθρωπότητος».

«Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος χαρίζει στον Ελληνισμό την διαχρονικότητά του, το ήθος του από την αρχαία Ελληνική τέχνη και κληρονομιά, στην βυζαντινή ωραιότητα και στο νεότερο Ελληνικό γίγνεσθαι», τόνισε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος αναγορεύοντας τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Επίτιμο Καθηγητή του Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Από την πλευρά του ο κ.Πολυκανδριώτης αναφέρθηκε σε τρεις λέξεις από τον λόγο του Σεβασμιωτάτου: «Αγιάζει», «αξιοπρέπεια» και «αγάπη» υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «αυτές τις τρεις κουβέντες μεταλαμπαδεύω στα νέα παιδιά».

Αναφερόμενος στο σημαντικό το έργο του Ωδείου της τοπικής μας Εκκλησίας, τόνισε πως «εμπνέομαι από τους μαθητές και μέσα από εκεί πηγάζω και εγώ την δική μου αξιοπρέπεια». «Αυτό το μήνυμα περνάω στα νέα παιδιά», συμπλήρωσε ευχόμενος να βγουν μέσα από το Ωδείο μας καλοί και σπουδαίο μουσικοί. «Θα είμαι κοντά σας», είπε καταλήγοντας.

Τους παρισταμένους στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19, καλωσόρισε ο Διευθυντής του Ωδείου κ.Νικόλαος Αμοργιανός, ο οποίος αφού ανέφερε ορισμένα βιογραφικά στοιχεία με σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του κ.Πολυκανδριώτη, τον ευχαρίστησε θερμά και για την δωρεά που πραγματοποίησε στο Ωδείο της τοπικής μας Εκκλησίας, με όλες τις εργασίες και τα βιβλία που έχει εκδώσει.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.