Ελπιδοφόρα και συγκινητική ήταν η παρουσία εκατοντάδων φίλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου, στην Συναυλία κατά της φτώχειας η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς.

Η αφιλοκερδής συμμετοχή της Κατερίνας Στανίση, του Στάθη Αγγελόπουλου, του Γεράσιμου Ανδρεάτου, της Βασιλικής Καρακώστα, της Στέλλας Κονιτοπούλου, του Νεκτάριου Σφυράκη και της Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μας ταξίδεψαν και συντόνισαν τον παλμό της καρδιάς μας με την ευαισθησία για τον συνάνθρωπο.

Ιδιαίτερη τιμή απένειμε η Μητρόπολη Πειραιώς στην κα Κατερίνα Στανίση ως πιστή ακροάτρια του Ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας και για το αθόρυβο έργο προσφοράς της σε όλες σχεδόν τις φιλανθρωπικές δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας. Φανερά συγκινημένη η κα Στανίση ευχαριστώντας θερμά για την τιμή που της έγινε, απεκάλυψε πως ο μοναδικός τρόπος για να ξεπερνά πάντοτε τις δυσκολίες της ζωής της ήταν να προσεύχεται στην Παναγία και να κάνει το Σταυρό της.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Σταδίου Καραϊσκάκης κ.Βασίλης Βασιλειάδης παρέδωσε όπως κάθε χρόνο, εκ μέρους του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ.Ευάγγελου Μαρινάκη, επιταγή ύψους 10.000 ευρώ για την ενίσχυση του Γενικού Φιλόπτωχου ταμείου της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και τέσσερις επιταγές για την μισθοδοσία αντίστοιχων κληρικών οι οποίοι δεν καλύπτονται από το ελληνικό κράτος και την μισθοδοσία τους έχει αναλάβει ο ΟΣΦΠ.

«Καθώς ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε τη Μητρόπολη των εορτών που είναι τα Άγια Χριστούγεννα, αυτό που παρακίνησε τον Θεό να κάνει όλη αυτήν την θυσία, την κένωση, την κάθοδο ήταν και είναι η αγάπη, το έλεος, τα σπλάχνα οικτιρμών, η χωρίς όρια συγκατάβαση», είπε αρχικά κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, συμπληρώνοντας πως «εμείς που είμαστε εκείνοι οι οποίοι απολαμβάνουμε της δωρεάς, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε αυτό το γεγονός».

Επισημαίνοντας πως «η Εκκλησία χωρίς φανφάρες, βερμπαλισμούς, φωνές κι όλα αυτά τα κοσμικά πράγματα επιτελεί αυτό το έργο της αγάπης» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «στους συντελεστές αυτής της βραδιάς,  που είναι πλέον θεσμός, στους εκλεκτούς καλλιτέχνες, την ορχήστρα, τους παρουσιαστές Θανάση Πάτρα, Μπάγια Αντωνοπούλου και Δημήτρη Αλφιέρη», «καθώς και όλους εσάς που ήρθατε απόψε εδώ να ενισχύσετε αυτήν την προσπάθεια», όπως είπε.

Τέλος, προσκαλώντας όλους την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 09:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου συμπολιούχου Πειραιώς, όπου «θα υλοποιηθεί αυτό το έργο, θα γίνει πράξη, θα γίνει αλήθεια, θα γίνει καθημερινότητα με τη διαμοίραση των χιλιάδων δεμάτων που προσπαθούν να θεραπεύσουν το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα», ευχήθηκε «σε όλους αληθινά Χριστούγεννα, δηλαδή κοινωνία με το Φως που είναι ο Χριστός».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Σταδίου Καραϊσκάκης κ.Βασίλης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην γενικότερη προσφορά του κ.Μαρινάκη και του Ολυμπιακού στην Πόλη του Πειραιά σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως προσφέρονται «κάθε μήνα στο Δήμο Πειραιά χαρτοκιβώτια με τρόφιμα». Τα τελευταία χρόνια ανέρχονται στο ποσό των 500.000 ευρώ όπως γνωρίζει ο δήμαρχος», πρόσθεσε.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν εκπρόσωποι των πολιτικών, πολιτειακών δικαστικών, στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Η φιλανθρωπική δράση της Πειραϊκής Εκκλησίας συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου από τις 09:00 το πρωί με τον μεγάλο ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας ο οποίος πραγματοποιείται και φέτος με την συνεργασία της τηλεόρασης του MEGA, όπου θα μεταδίδει ζωντανά αποσπάσματα από τον ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2fm (www.peradio.com). Επίσης ραδιοζεύξεις θα πραγματοποιήσουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1, ο 98.9 ALPHA RADIO και άλλοι ανά την Ελλάδα Ραδιοφωνικοί Σταθμοί. Απευθείας εικόνα καθ’ όλη την διάρκεια του ραδιομαραθωνίου θα μεταδίδει η ενημερωτική ηλεκτρονική σελίδα IN.GR και το 24ωρο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων ROMFEA.GR

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.