wrapper

Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για τους Τρεις Ιεράρχες

Στην Κεντρική Αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η, καθιερωμένη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την κοινή εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Κεντρικός ομιλητής φέτος ήταν κ.Σωτήριος Γουνελάς, συγγραφέας ο ποίος μίλησε για τους «Τρεις Ιεράρχες ως πρότυπα ζωής και χαρισματικής Θεολογίας»

Ο κ.Γουνελάς, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον κοινό εορτασμό των τριών Αγίων, αναφέροντας και αναλύοντας ταυτόχρονα πτυχές της ζωής τους καθώς επίσης και του πλούσιου έργου και της θεολογίας τους.

Τον κ.Γουνελά προλόγισε και παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM».

Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

 

Διαβάστε περισσότερα

Απονεμήθηκαν για πρώτη φορά Βραβεία Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου

Με πρωτοφανή και πέραν κάθε προσδοκίας συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, η απονομή Βραβείων Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου, μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και συγκεκριμένα ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM».

Η προσπάθεια και οι ετοιμασίες που έγιναν προκειμένου ο διαγωνισμός αυτός να μετατραπεί σε μία μεγάλη Γιορτή για το παιδικό βιβλίο, απέδωσε και απέφερε καρπούς, αφού στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων διαπίστωνε καθένας τη χαρά της συμμετοχής και την αγάπη για το Ορθόδοξο βιβλίο.

Η μεγάλη αυτή γιορτή, ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Κυριακής 29ης Ιανουαρίου 2017 με δραστηριότητες που απαιτούσαν τη συμμετοχή των μικρών κυρίως φίλων μας. Διαγωνισμοί, παιχνίδια, παζλ, ζωγραφική και Αγιογραφία ήταν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι μικροί φίλοι της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ,  ξεκίνησε η διαδικασία βράβευσης των διακριθέντων και η απονομή των σχετικών ενθυμίων και διπλωμάτων. Η ατμόσφαιρα άλλες φορές έντονα συγκινησιακή, άλλες πάλι γεμάτη χαμόγελα και αισιοδοξία. 

Συναισθήματα στα οποία αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του και την εν Χριστώ καύχησή του για την μεγάλη αυτή εκδήλωση, για την παρουσία τόσου κόσμου και για την ενίσχυση και προώθηση του ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου.

Παρέστησαν και απένειμαν βραβεία η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γεωργία Γεννιά, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ.Ιωάννης Τραγάκης και Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ.Δημήτριος Καμμένος. Παρευρέθηκε επίσης ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Σπυρίδων Σπυρίδων

Ιδιαίτερη νότα ανάμεσα στις βραβεύσεις αποτέλεσε η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία παρουσίασε πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών, υπό την διεύθυνση του μουσικού και Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ.Γιάννη Γρηγοράκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία του γνωστού και καταξιωμένου καλλιτέχνη Πέτρου Γαϊτάνου.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει πραγματικότητα χωρίς την οικονομική κάλυψη, αγάπη  και φροντίδα των εκδόσεων «ΣΑΪΤΗ», και συγκεκριμένα του κ.Ιωάννη Σαϊτη ο οποίος ως «ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» του διαγωνισμού, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά και αγάπη σε όλες τις απαιτήσεις διοργάνωση του διαγωνισμού.

 

Ακολουθούν αναλυτικά οι κατηγορίες και οι διακριθέντες:

 

Βραβείο Ορθόδοξης Χριστιανικής Ταινίας (μικρού μήκους) για παιδιά»

Μέλη κριτικής επιτροπής: ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος και ο κ. Αντώνης Τζατζάνης, Υπεύθυνος της Κινηματογραφικής       Ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Αποτελέσματα:

1ο Βραβείο: Γιώργος Λελεδάκης με την ταινία «Του Αρκαδίου το ολοκαύτωμα».

2ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα» με την ταινία «Σχολείο από ψηλά»

3ο Βραβείο: Χρήστος Χατζής με την ταινία «Της Αγάπης η Χαρά!»

 

Βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου που εκδόθηκε τα έτη 2014 - 2015.

Μέλη κριτικής επιτροπής: ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Θεοδόσης, η Πρεσβυτέρα Βασιλική Τσουκάτου - Κορωναίου, δασκάλα, η Ευαγγελία Κουσκουλή, Διδάκτωρ Φιλολογίας, η Νικολέττα Σκάλκου - Διαμαντίδη, φιλόλογος - συγγραφέας και η Στέλλα Πλαταρά, φιλόλογος και ραδιοφωνική παραγωγός της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Αποτελέσματα:

1ο Βραβείο: Κατερίνα Νίκα - Μάνου για το  βιβλίο «Η Μέρα αρχίζει ξανά!»

2ο Βραβείο:  Αδαμαντία Αλατάρη, για το  βιβλίο «Τα βήματά μου στους Αγίους Τόπους»

3ο Βραβείο:  Εύη Τσιτσιρίδου - Χριστοφορίδου, για το βιβλίο «Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια».

 

Βραβείο Σύνθεσης Χριστιανικού Ορθόδοξου Τραγουδιού.

Μέλη κριτικής επιτροπής: οι μουσικοί Όλγα Καμηλάρη και Βασίλης Χατζηνικολάου

Αποτελέσματα:

1ο Βραβείο:  Χριστίνα Καρζή για το τραγούδι «Μάνα, Μητέρα, Μανούλα, Μαμά»

2ο Βραβείο:  Σταυρούλα Σταματίου για το τραγούδι «Βρήκα ένα τόπο»

3ο Βραβείο:  Σταυρούλα Ζώρζου για το τραγούδι «Ραββίνος»

 

Βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου σε ανέκδοτη μορφή

Μέλη κριτικής επιτροπής: ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Θεοδόσης, η Πρεσβυτέρα Βασιλική Τσουκάτου - Κορωναίου, δασκάλα, η Ευαγγελία Κουσκουλή, Διδάκτωρ Φιλολογίας, η Νικολέττα Σκάλκου - Διαμαντίδη, φιλόλογος - συγγραφέας και η Στέλλα Πλαταρά, φιλόλογος και ραδιοφωνική παραγωγός της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Αποτελέσματα:

1ο Βραβείο:  Μαρία Φωτακέλη για  το «Περιστέρι της ειρήνης»

2ο Βραβείο:  Μαρία Ξανθάκη για το «Σε Αγιορείτικο περιβόλι»

3ο Βραβείο:  Σταυρούλα Ζώρζου για το  «Μου ‘πες μια μέρα».

 

Βραβείο καλύτερης Εικονογράφησης ή Αγιογράφησης βιβλίων που κυκλοφόρησαν τα έτη 2014 - 2015

Μέλη κριτικής επιτροπής: ο Κώστας Μαρκόπουλος, Διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας της Ι.Μ.Π. , η Πέγκυ Φούρκα, εικονογράφος – συγγραφέας και ο Γεώργιος Μποζάς, καθηγητής Αγιογραφίας.

Αποτελέσματα:

1ο Βραβείο: Λέλα Στρούτση για το βιβλίο «Μια Βόλτα στα Βυζαντινά Χρόνια»

2ο Βραβείο: Οίκος Βουρδαχά για το βιβλίο «Αγία Ακυλίνα»

3ο Βραβείο: αδελφή Ευπραξία για το βιβλίο «Φάροι πάνω στα βράχια!»

 

Βραβείο καλύτερου Εφηβικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου σε ανέκδοτη μορφή.

Μέλη κριτικής επιτροπής: ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Θεοδόσης, η Πρεσβυτέρα Βασιλική Τσουκάτου - Κορωναίου, δασκάλα, η Ευαγγελία Κουσκουλή, Διδάκτωρ Φιλολογίας, η Νικολέττα Σκάλκου - Διαμαντίδη, φιλόλογος - συγγραφέας και η Στέλλα Πλαταρά, φιλόλογος και ραδιοφωνική παραγωγός της Πειραϊκής Εκκλησίας.

 

Αποτελέσματα:

1ο Βραβείο:  Μαρία Μήτσιου για το «Της Πατρίδας του η ψυχή»

2ο Βραβείο:  Σοφία Κατάρα για το «Άγιο της Τελευταίας Στιγμής»

3ο Βραβείο:  Και στην Τρίτη θέση βρέθηκε κ.Σταυρούλα Ζώρζου για το «Άκου Φίλε!»

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Μεγαλειώδης Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 125 ετών προσφοράς και αγάπης του Γηροκομείου Πειραιώς

Μητροπολίτης, Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά για το Γηροκομείο.                                                                                                                     

 

«Γιορτάζουμε απόψε τρία Ιωβηλαία: δύο χρυσά και ένα αργυρό. 125 χρόνια», είπε ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος, αναφέροντας πως αναπολούμε «όλη αυτή την ομορφιά των 125 χρόνων, την ομορφιά της καρδιάς, της ψυχής που ξεπερνάει ακόμη και το θάνατο».

Έκανε μνεία σε όλους όσοι διακόνησαν αυτά τα 125 χρόνια το χώρο του γηροκομείου Πειραιώς, «με πολύ αγάπη, με πολύ στοργή, με πολύ σεβασμό, που ύψωσαν την υψίστη πραγματικότητα που είναι το ανθρώπινο πρόσωπο ως πρόταγμα της ζωής τους και που διακόνησαν φιλάνθρωπα, ταπεινά αλλά τόσο δυναμικά τον άνθρωπο στην τόση του ανάγκη».

Διαβάστε περισσότερα

Συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής από την Σχολή Βυζ.Μουσικής της Ι.Μ.Π.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 7:00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα

Στον ιστοτόπο αυτό...

 ... μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα τύπου σχετικά με την Ποιμαντική, Ιεραποστολική, Φιλανθρωπική, Νεανική και λοιπή δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Διευθυντής  Ιδιαιτέρου Γραφείου Σεβασμιωτάτου, Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Δημήτριος Αλφιέρης  

Επικοινωνία

 Διεύθυνση

  • Ακτή Θεμιστοκλέους 190

  • ΤΚ 185-39

  • Πειραιάς

Τηλεφωνικό κέντρο

  • 2104514833

Email Επικοινωνίας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.